Vlada usvaja Predlog zakona o popisu 26. avgusta?

“Dijelimo sa vama važnu informaciju i molimo za preduzimanje potrebnih aktivnosti za realizaciju. 26. avgusta održaće se sjednica Vlade za koju je planirano usvajanje Predloga zakona o popisu”, piše u dopisu koji je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića upućen Ministarstvu finansija i socijalnog staranja

Predlog zakona o popisu naći će se na dnevnom redu sjednice Vlade, koja će biti održana 26. avgusta, potvrđeno je “Vijestima”.

“Dijelimo sa vama važnu informaciju i molimo za preduzimanje potrebnih aktivnosti za realizaciju. 26. avgusta održaće se sjednica Vlade za koju je planirano usvajanje Predloga zakona o popisu”, piše u dopisu koji je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića upućen Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Krivokapić je prije dva dana u Pljevljima kazao da je “teško je očekivati da se ove godine organizuje popis u Crnoj Gori” jer je potrebno napraviti dovoljno dobru pripremu sa brojnim testiranjima “da bi to bilo izvršeno”.

“I Srbija je odložila popis za sledeću godinu. Popis se ne vrši ni zimi ni ljeti nego s proljeća i jeseni. Mislim da prigovor Eurostata koji je upućen Monstatu dovoljno govori da i tu trebaju da de se određene promjene jer statistika ponekad zna da vas povede u pogrešnom smjeru. Mi želimo da imamo pouzdane, provjerene i tačne podatke. Da pokušamo ovog puta da simuliramo jedan dvostruki način rada – klasični, koji se vrši i sa novim tenologijama koji bi na licu mjesta upisivali i probali da u nekom budućem vremenskom periodu, ako ne uredimo registre, možemo to brže uraditi”, rekao je Krivokapić.

Demokratski front juče je pozvao Krivokapića da predloži zakon o popisu. Kazali su da će poslanici tog političkog saveza doći u Skupštinu da taj akt glasaju.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!