Grupa Cetinjana poručila Krivokapiću: Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetog Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetog Ivana Crnojevića

Krivokapiću, dalje ruke od crnogorskih svetinja! Mi nijesmo oni što im “čitavoga života nešto smeta”. Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne vjerujete, uvjerićemo vas, piše u saopštenju

Grupa građana Cetinja oglasila se saopštenjem povodom, kako su kazali, „skandaloznih prijetnji premijera Zdravka Krivokapića”.

Saopštenje prenosimo integralno:

Povodom skandaloznih prijetnji premijera Krivokapića da će patrijarh Crkve Srbije Porfirije u Cetinjskome manastiru kao vjekovnome śedištu crnogorskih vladika ustoličiti namjesnika tuđe crkve Joanikija, kao eksponenta okupatorske ideologije, poručujemo da će Cetinjani i drugi Crnogorci kojima je stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno spriječiti taj izdajnički i okupatorski čin.

Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetoga Ivana Crnojevića uvođenjem crnogorskoga otpadnika Joanikija Mićovića. U svojim crkvama možete raditi što hoćete. U našem duhovnom središtu, čija je sloboda plaćana krvlju naših predaka, nećete moći ustoličiti onoga koji ne priznaje Crnogorsku crkvu, crnogorsku državu, crnogorsku tradiciju, crnogorski jezik, crnogorsku kulturu.

Neće moći jer NIJE DOSTOJAN!

Crnogorci, riječima Sv. Petra Cetinjskoga pozivamo vas “da ne izgubite nego da uzdržite svoje poštenje i slavu i da utvrdite vašu predragu voljnost i slobodu, koju vi je Bog darova mimo svakoga naroda u svijet, da vi tuđin ne gospodari i ne zapovijeda i da nije gospodar od vašijeh života i đece i od vašega imuća i domovah”.

Krivokapiću, dalje ruke od crnogorskih svetinja! Mi nijesmo oni što im “čitavoga života nešto smeta”. Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne vjerujete, uvjerićemo vas!

Izvor: Antena M

Foto: Cetinje (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!