Abazović: Popis ne može biti organizovan do kraja godine, ispravljen ugovor sa SPC

Komentarišući poruku Demokratskog fronta da, ako ne bude popisa, neće biti ni Vlade, on je kazao da nije prvi put da iz tog političkog saveza šalju takve poruke. „Ako bi svi državni organi uspjeli sve da pripreme, nemam ništa protiv, ali zaista mislim da ta mogućnost sada, četiri mjeseca pred kraj godine, ne postoji“, rekao je Abazović

Popis u Crnoj Gori ne može biti organizovan do kraja godine, jer za to nema tehničkih uslova, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović

On je, nakon konferencije za novinare Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, kazao da treba prvo da se stvore određeni uslovi da bi se izveo popis.

„Nema tehničkih uslova da se popis izvede do kraja ove godine“, rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

Komentarišući poruku Demokratskog fronta da, ako ne bude popisa, neće biti ni Vlade, on je kazao da nije prvi put da iz tog političkog saveza šalju takve poruke.

„Ako bi svi državni organi uspjeli sve da pripreme, nemam ništa protiv, ali zaista mislim da ta mogućnost sada, četiri mjeseca pred kraj godine, ne postoji“, rekao je Abazović.

Govoreći o najavljenim protestima zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 4. septembra na Cetinju, Abazović je kazao da u Crnoj Gori postoje određeni centri moći koji žele da iskoriste svaku situaciju da dodatno polarizuju društvo.

„Država mora garantovati bezbjednost svih građana i vjerske slobode. Crna Gora je dobila novog mitropolita i proces ustoličenja mora da se desi“, rekao je Abazović.

On je poručio da će država preduzeti sve da taj događaj protekne mirno i pozvao građane da doprinesu tome.

Upitan da li je vidio Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, on je odgovorio potvrdno.

Prema njegovim riječima, sve ono što nije bilo dobro u tom dokumentu je ispravljeno.

„Interesi Crne Gore su apsolutno zaštićeni. Čekamo da vidimo finalni, da li je to, ako jeste, onda mislim da neće biti nikakvih problema“, kazao je Abazović, prenosi portal Luča.

On je rekao da će javnost upoznati sa sadržinom ugovora onog momenta kada to bude zvaničan dokument i da bi sve ostalo bila spekulacija.

Na pitanje da li će ugovor biti objavljen prije nego što bude potpisan, on je odgovorio da bi to bilo sasvim logično.

„Kad bude finalizovan tekst, on treba da ugleda svjetlost dana“, dodao je Abazović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!