CNN otpustio tri radnika jer se nisu vakcinisali

“Ako želite raditi iz kancelarije morate biti vakcinisani, Isto tako, morate biti vakcinisani ako radite na terenu s drugim zaposlenim, nezavisno od toga dolazite li u kancelariju ili ne. Tačka”, stoji u dopisu

Američka medijska kuća CNN je otpustila tri radnika koji su na posao dolazili nevakcinisani protiv korona virusa i time prekršili politiku te kompanije.

Čelnik CNN-a Jeff Zucker je ostale zaposlene u dopisu poslatom 6. augusta podsjetio da je politika kompanije da svi zaposleni koji dolaze na posao u kancelariju, ali i ako rade na terenu u kontaktu s drugim ljudima, moraju biti vakcinisani.

“Biću posve jasan – imamo politiku nulte tolerancije o ovome”, napisao je Zucker u dopisu.

“Ako želite raditi iz kancelarije morate biti vakcinisani, Isto tako, morate biti vakcinisani ako radite na terenu s drugim zaposlenim, nezavisno od toga dolazite li u kancelariju ili ne. Tačka”, stoji u dopisu.

Associated Press došao je u posjed tog dopisa nakon što je dijelove sadržaja dopisa na Twitteru objavio CNN-ov novinar Oliver Darcy.

CNN nije objavio nikakve dodatne detalje o otkazima za troje nevakcinisana radnika.

Više od trećine radnika u CNN-u dobrovoljno se vratilo u redakciju, a kolektivni povratak je odložen sa 7. septembra na sredinu oktobra.

U nekim redakcijama će biti obavezno nošenje maske kada ljudi ne jedu ili ne piju.

I drugi američki mediji donijeli su slične odluke, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Foto: Printscreen

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!