Boris Raonić novi generalni direktor RTCG

Raonić je tokom intervjua kazao da, ukoliko dobije povjerenje Savjeta, želi da bude menadžer u pravom smislu te riječu, te da ne želi da bude neko ko će biti mikromenadžer i urednik

Novi generalni direktor Radio televizije Crne Gore je Boris Raonić, odlučio je Savjet RTCG. Za izbor Raonića glasalo je sedam članova Savjeta. Jedan glas je dobio Nikola Marković, dok je jedan listić bio prazan.

Podsjetimo Savjet je ranije najavio da će o generalnom direktoru glasati u ponedjeljak, ali je danas ta odluka promijenjena.

Raonić je tokom intervjua kazao da, ukoliko dobije povjerenje Savjeta, želi da bude menadžer u pravom smislu te riječu, te da ne želi da bude neko ko će biti mikromenadžer i urednik.

“Za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao”, rekao je Raonić.

On kaže da smo svi prethodnih dana bili svjedoci neprimjerenih političkih pritisaka kad je riječ o izboru generalnog direktora RTCG.

“To se neće više moći prenositi na zaposlene preko direktora i bilo kod urednika”.

Istakao je da Javni servis ima izuzetne kadrovske resurse.

“Sticajem okolnosti imao sam prilike da upoznam te ljude, i njima treba dati prostora da iznesu svoj kreativni potencijal”, rekao je Raonić ranije danas.

Informativni program je, kazao je Raonić, najviše pod udarom javnosti, ali da se “taj požar može ugasiti već u ponedjeljak dolaskom nove strukture”.

U trci za generalnog direktora RTCG bili su, pored Raonića i Milutin Stijepović, Nikola Marković i Srđan Čović, sa kojima je Savjet danas obavio intervjue.

Foto: Boris Raonić (Privatna arhiva)

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!