Majka djevojčice čiju je fotografiju Milačić pokazivao u Skupštini: Tražiću zaštitu djeteta od manipulatora i zloupotrebe u političke svrhe

Kao roditelj, ogorčena sam što se moje dijete koristi u manipulatorske političke svrhe, zarad prikupljanja jeftinih poena. S obzirom da je pomenuti poslanik takođe roditelj, trebalo je za trenutak da razmisli o svojoj djeci prije nego je moje dijete-djevojčicu osudio i na najgnusniji način pokušao da diskredituje, napisala je majka djevojčice

Majka djevojčice čiju je fotografiju u Skupštini pokazao poslanik Marko Milačić obratila se javnosti pismom koje je proslijeđeno Dnevnim novinama, u kojem poručuje da će od nadležnih organa tražiti da zaštite njeno maloljetno dijete od zloupotreba u političke svrhe.

Kaže da je primorana da na ovakav način reaguje na beskrupulozno uvlačenje djeteta u obračune vlasti sa opozicijom.

Milačić je, braneći ministarku četiri resora Vesnu Bratić, prozivao direktore škola koji su plaćali članarinu DPS-u, a među kojima je, kako je kazao, i bivša direktorica OŠ “Oktoih”.

Potom je pokazao fotografiju djevojčice koja je plesala pred gostima iz Turske, među kojima je bila i ambasadorka te zemlje, izjavljujući kako se u školama sprovodila neviđena indoktrinacija, te da može turski ples, ali ne i užičko kolo.

Pismo majke prenosimo integralno:

“Obraćam vam se kao majka maloljetnog djeteta koje je poslanik Milačić dana 29.7. 2021. u Skupštini Crne Gore naveo kao primjer igračice trbušnog plesa. Napominjem da moja kćerka jedinica ima 13 godina, da je odličan đak sa svim peticama i primjernim vladanjem, sada već devetog razreda Osnovne škole ‘Oktoih’ u Podgorici. Pohađa Muzičku školu ‘Vasa Pavić’ i već osam godina svira obou.

Od pete godine bavi se plesom u Plesnom klubu ‘Matriks’ i na prestižnim takmičenjima kako u zemlji, tako i u inostranstvu postizala je samo najzapaženije rezultate. U plesu pod nazivom Oriental Belly Solo, Hop Style, Latin Fitness osvojila je na Fest Info Dance takmičenju u Austriji prvo mjesto. Fotografija na kojoj je moja maloljetna kćerka (tada je imala jedanaest godina), a koju je poslanik pokazao u Skupštini, nastala je povodom svečanosti u čast dana Nacionalnog suvereniteta i Dana djeteta Turske 24. aprila 2019.

Među prisutnima bila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, zatim Udruženje turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori, predstavnici TIKE, roditelji učenika iz Turske. Nastup su pripremili đaci škole ‘Oktoih’ i djeca iz vrtića ‘Dnevna majka’ u Podgorici.

Stoga, nije jasno zašto se na najružniji način, svjesno i namjerno ovaj događaj prikazuje, kad su učesnici bili đaci škole i djeca iz vrtića. Pa, zar bi u ovoj državi iko smio da organizuje vježbanje i izvođenje ovih plesova da je to nešto vulgarno ili sramotno za djecu?

Kao roditelj, ogorčena sam što se moje dijete koristi u manipulatorske političke svrhe, zarad prikupljanja jeftinih poena. S obzirom da je pomenuti poslanik takođe roditelj, trebalo je za trenutak da razmisli o svojoj djeci prije nego je moje dijete-djevojčicu osudio i na najgnusniji način pokušao da diskredituje.

Moja kćerka uživa svu porodičnu ljubav, pažnju i podršku koju joj ukazujemo na svakom nastupu, pa i na ovom na kojem smo bili prisutni u školi. Njeni drugari i ona izveli su bogat i raznovrstan kulturno-umjetnički program koji osim ‘Belly Dancea’ nije skrenuo pažnju ‘velikim’ poznavaocima umjetnosti i zaštitnicima dječjih prava među kojima je i spomenuti poslanik.

Poslije ovakvih sramotnih nastupa političara i lažnih moralista ne čudi me činjenica da sve više mladih ljudi napušta Crnu Goru jer u svojoj zemlji ne vide perspektivu ni šansu za napredovanjem.

Za zaštitu ličnosti mog djeteta prava ću potražiti kod nadležnih organa države Crne Gore.

Ukazujem na nužnost poštovanja zakona i upozoravam političare, medije i građane da fotografije sliku moje maloljetne kćerke ne zloupotrebljavaju za politička prepucavanja.

Ako već navodno brinete o djetetu koje se bavi plesom, razmislite kakve posljedice nosi upravo vaše neodgovorno ponašanje prema tom istom mom djetetu”.

Izvor: Antena M

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!