“Došli ste iz Njemačke da bacate smeće, e ja ću vas naučiti”: Bosanac održao lekciju gastarbajterima (VIDEO)

“Oni su krenuli u bijeg, ali smo ih stigli i krenuli snimati. Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da pokupe. Ali, što je najveći problem, osobe su iz Njemačke, ne mogu da vjerujem da nisu naučili kulturu u Njemačkoj. Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće”, kazao je Kamišević

U ljetnjem periodu Bosanci iz dijaspore koriste godišnje odmore kako bi obišli familiju, otišli na more, a i dobar dio novca ostavljaju u domovini. Nažalost, ima i onih koje ni daleke zemlje u Evropskoj uniji nisu naučile opštoj kulturi.

Mirnes Kamišević iz Jelaha natjerao je stariji bračni par da pokupi smeće iz rijeke Usore koji su bacili.

Ovako se ponaša naša Zlatna Dijaspora pri povratku u svoj rodni Kraj ,,E pa Nije ti ovo Germany 🤣🤣 Ovdje mi "ŽIVIMO KOJI NEDAJU SVOJU OKOLINU ,SVOJE RIJEKE, SVOJU PRIRODU ,OBRAZ I KARAKTER ,, A VAS SRAM DA BUDE

Posted by Bravarija Kamišević Mirnes Kamišević on Thursday, August 5, 2021

“Oni su krenuli u bijeg, ali smo ih stigli i krenuli snimati. Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da pokupe. Ali, što je najveći problem, osobe su iz Njemačke, ne mogu da vjerujem da nisu naučili kulturu u Njemačkoj. Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće”, kazao je Kamišević, prenosi “Avaz”.

“Ovako se ponaša naša zlatna dijaspora pri povratku u svoj rodni kraj… E, pa nije ti ovo Germany. Ovdje mi živimo koji ne daju svoju okolinu, svoje rijeke, svoju prirodu, obraz i karakter, a vas sram da bude”, stoji u opisu snimka.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!