Đukanović: Sa gnušanjem odbacujem tvrdnju Hadžića da sam prvobitno prihvatio nagradu Uprave za saradnju sa dijasporom

“U skladu sa poslovicom ‘Čovjek se drži za riječ, a vo za rogove’, sa gnušanjem odbacujem tvrdnju gospodina Hadžića da sam dodijeljenu nagradu Uprave za saradnju sa dijasporom prvobitno prihvatio. Ni o inicijativi da mi se dodijeli nagrada, a ni o činjenici da mi je nagrada dodijeljena nijesam bio informisan dok informacija nije javno objavljena. Baš nikakvu komunikaciju ili saradnju sa Upravom za saradnju sa dijasporom tim povodom nijesam imao, kako tada, tako ni danas”, saopštio je Đukanović

Cetinjanin Ivo Đukanović, koji već 30 godina živi u San Francisku, u Americi, demantovao je da je primio, a potom vratio nagradu Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Đukanovićevo reagovanje prenosimo integralno:

“U skladu sa poslovicom ‘Čovjek se drži za riječ, a vo za rogove’, sa gnušanjem odbacujem tvrdnju gospodina Hadžića da sam dodijeljenu nagradu Uprave za saradnju sa dijasporom prvobitno prihvatio. Ni o inicijativi da mi se dodijeli nagrada, a ni o činjenici da mi je nagrada dodijeljena nijesam bio informisan dok informacija nije javno objavljena. Baš nikakvu komunikaciju ili saradnju sa Upravom za saradnju sa dijasporom tim povodom nijesam imao, kako tada, tako ni danas.

Ne želeći da bilo koja pomoć koju sam uputio Crnoj Gori postane predmet ovakvih polemika, ovim završavam svaku dalju komunikaciju sa Upravom za saradnju sa dijasporom”.

U intervjuu našem portalu, v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Seid Hadžić kazao je da je “Đukanović prvorbitno prihvatio nagradu, da bi kasnije odustao od iste”.

“Kao inicijalne razloge odbijanja nagrade naveo je navodnu nebrigu i izostanak podrške od strane nas iz Uprave prema dijaspori, što svakako ne stoji imajući u vidu aktivnosti koje je Uprava kojom rukovodim za nešto više od tri mjeseca, koliko sam na njenom čelu, imala ili koje su u završnoj fazi realizacije, kao i javno iskazane planove unapređenja rada Uprave u narednom periodu”, rekao je Hadžić u intervjuu koji je na Portalu Revije Fokus objavljen prije četiri dana.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!