Osmogodišnji Dimitrije Ratković otputovao na liječenje u Tursku

Porodica Ratković posebno se zahvaljuje konzulu Ameru Cikotiću i njegovim prijateljima iz Njujorka i Kalifornije, koji su se odazvali apelu za pomoć i pomogli u velikoj mjeri u obezbjeđivanju novčanih sredstava, zatim humanitarnoj organizaciji Hajriza Brčvaka Hemiias e. V, navijačkoj grupi “Gazije” iz Rožaja, Udruženju “ZK Bihor” iz Luksemburga i Ženama Luksemburga na donacijama

Novac za liječenje osmogodišnjeg Dimitrija Ratkovića, kojem je ustanovljena mikotična aneurizma u mozgu, prikupljen je i on je juče sa roditeljima otputovati za Tursku na liječenje u klinici “Acibadem”.

Zahvaljujući dobrim ljudima, sredstva za dječakovo liječenje prikupljena su za nešto više od dvije sedmice.

“Zahvaljujemo se, prije svega, porodici i komšijama, svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestvovali u donacijama za liječenje našeg Dimitrija. Hvala predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija i svim privrednicima… Vaše dobročinstvo, vođeno isključivo jednim ciljem-  da pomognete u liječenju i spašavanju malog života, ulilo nam je snagu, vjeru i nadu”, kazala je, preplavljena emocijama i zahvalnošću, Dimitrijeva majka Aida, prenosi Barinfo.me.

Porodica Ratković posebno se zahvaljuje konzulu Ameru Cikotiću i njegovim prijateljima iz Njujorka i Kalifornije, koji su se odazvali apelu za pomoć i pomogli u velikoj mjeri u obezbjeđivanju novčanih sredstava, zatim humanitarnoj organizaciji Hajriza Brčvaka Hemiias e. V, navijačkoj grupi “Gazije” iz Rožaja, Udruženju “ZK Bihor” iz Luksemburga i Ženama Luksemburga na donacijama.

Iako sa nestrpljenjem, roditelji sa dozom straha, iščekuju operaciju, koja je jedini način za izliječenje do skoro zdravog, vedrog Dimitrija.

Dimitriju je početkom juna, nakon jakih glavobolja, konstatovana mikotična aneurizma u mozgu. Dva puta mu je, bezuspješno, rađena angiografija u Kliničkom centru Podgorica, kao i u jednoj beogradskoj klinici.

Nadamo se, i od srca želimo, da nam se Dimitrije u što skorije vrijeme javi sa najljepšim vijestima, te da bezbrižno nastavi da uživa u djetinjstvu, sa svojim vršnjacima.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!