Jeziva ispovijest preživjelog člana posade: Putnici su vrištali, bio sam u fetus položaju dok smo padali

Mediji prenose i da je pilot aviona Migel Kiroga ispustio gorivo iz rezervoara u momentu kada je shvatio da će se letjelica kojom upravlja srušiti, kako bi pri padu aviona izbjegao eksploziju i ostavio mogućnost da neko od putnika preživi

Preživjeli pad aviona: Himena Suares i Ervin Tumiri

Užasne trenutke pred pad aviona koji se juče srušio kraj Medeljina u Kolumbiji, sa 77 putnika i članova posade, opisao je tehničar Ervin Tumiri, član posade i jedan od šestoro preživjelih.

Tumiri je ispričao da su preplašeni putnici počeli da skaču sa svojih mjesta i vrište nakon što je avion krenuo da pada, svega nekoliko minuta prije planiranog slijetanja u Medeljinu.

On je preživio pad jer se u ključnim momentima ponašao prema bezbjednosnim procedurama i nije paničio.

“Stavio sam torbe između nogu i zauzeo položaj fetusa, što se preporučuje u situacijama kada je ugrožena bezbjednost u aviosaobraćaju”, rekao je Tumiri spasiocima koji su ga živog pronašli u olupini letjelice kompanije Lumia.

Himena Suares, jedna od stjuardesa u avionu, je takođe preživjela, a lokalnim medijima je rekla da su sva svjetla u avionu bila ugašena u trenutku kada je letjelica krenula u slobodan pad.

“Ničega se dalje ne sjećam”, navela je Suaresova, prenosi portal avaz.ba.

Mediji prenose i da je pilot aviona Migel Kiroga ispustio gorivo iz rezervoara u momentu kada je shvatio da će se letjelica kojom upravlja srušiti, kako bi pri padu aviona izbjegao eksploziju i ostavio mogućnost da neko od putnika preživi.

Vjeruje se da je njegova ideja spasla živote šest osoba, ali ta informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora i istražitelji razmatraju kako avion nije eksplodirao prilikom pada, spekulišući da je ostao bez goriva.

Ipak, ova saznanja, na koja se dodaje i putanja kojom se kretao avion prije pada, odnosno kružno kretanje u trajanju od nekoliko minuta iznad mjesta na koje se srušio, mogu da dovedu do zaključka da je mehanički ili tehnički problem prouzrokovao tragediju i da nije bilo moguće bezbjedno prizemljiti letjelicu. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH