Peticiju za hapšenje Milorada Dodika potpisala 41.681 osoba

Kako se navodi u obrazloženju peticije, Dodik već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države BiH svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH

Peticiju za hapšenje člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, koju je pokrenuo bosanski jutjuber Amir Hadžić, do sada je potpisala 41.681 osoba, objavljeno je na globalnoj platformi change.org, čije je sjedište u San Francisku.

Kako se navodi u obrazloženju peticije, Dodik već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države BiH svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH.

„Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu“, piše u obrazloženju, prenosi N1.

Dodikovim negiranjem genocida u Srebrenici i najavama o otcjepljenju manjinskog bosansko-hercegovačkog entiteta od države Bosne i Hercegovine, upozorava se u obrazloženju, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena.

Kako se dodaje, taj se akt može okarakterisati kao državni udar, kako bi Dodik prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti, navodi se na globalnoj platformi change.org.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!