U Lovćencu svečano obilježen Dan državnosti Crne Gore (VIDEO)

O 13. julu, jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije i njegovom značaju za državu Crnu Goru, njene građane i iseljenike, govorila je Dragica Vukotić, istoričarka iz Vrbasa. Predsjednik „Krstaša”, publicista Nenad Stevović, je istakao da je dva puta u dva vijeka na isti dan, 13. jula, Crna Gora svijetu pokazala svoju veličanstvenost obezbijedivši vječno mjesto u kolektivnoj memoriji svih svojih generacija

Centralna proslava Dana državnosti Crne Gore u Srbiji održana je u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u organizaciji Udruženja “Krstaš”.

O 13. julu, jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije i njegovom značaju za državu Crnu Goru, njene građane i iseljenike, govorila je Dragica Vukotić, istoričarka iz Vrbasa.

Predsjednik „Krstaša”, publicista Nenad Stevović, je istakao da je dva puta u dva vijeka na isti dan, 13. jula, Crna Gora svijetu pokazala svoju veličanstvenost obezbijedivši vječno mjesto u kolektivnoj memoriji svih svojih generacija.

U umjetničkom programu nastupili su Anja Lojpur, recitatorka iz Novog Sada, Marijana Vučković i Mila Banović iz Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

U okviru svečanosti uručena je zahvalnica pjesniku Tomislavu Šaroviću za dugogodišnju podršku Crnogorskoj biblioteci i čitaonici u Lovćencu.

Moderatorka akademije je bila Isidora Ražnatović, a posjetioci su imali priliku da premijerno pogledaju televizijsku emisiju “Gorštaci u ravnici”, koja govori o književnosti i publicistici Crnogoraca u Vojvodini.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!