Ivo Đukanović odbio nagradu Uprave za saradnju dijasporom – iseljenicima: Ne sarađujete niti brinete o dijaspori, prihvatanjem priznanja stvorio bi utisak da sve to postoji

“Najvećom nagradom smatrao bih da Uprava za saradnju sa dijasporom preduzme aktivne i konkretne korake u pravcu jačanja crnogorskog identiteta i očuvanja temeljnih građanskih vrijednosti crnogorskog društva, afirmaciji crnogorske kulture i jezika”, poručio je Đukanović, dodavši da je svaka druga nagrada samo mrtvo slovo na papiru i za njega nema vrijednost

Istaknuti član crnogorske dijaspore Ivo Đukanović obavijestio je Upravu za saradnju dijasporom – iseljenicima da ne želi da prihvati nagradu koju mu je taj organ dodijelio.

U pismu direktoru Seidu Hadžiću tu svoju odluku Đukanović obrazlaže stavom da Uprava ne sarađuje sa dijasporom, ne brine o njoj niti joj daje bilo kakvu podršku, a prihvatanjem nagrade stvorio bi utisak da sve to postoji, prenosi Antena M.

“Najvećom nagradom smatrao bih da Uprava za saradnju sa dijasporom preduzme aktivne i konkretne korake u pravcu jačanja crnogorskog identiteta i očuvanja temeljnih građanskih vrijednosti crnogorskog društva, afirmaciji crnogorske kulture i jezika”, poručio je Đukanović, dodavši da je svaka druga nagrada samo mrtvo slovo na papiru i za njega nema vrijednost.

Na manifestaciji Dani dijaspore-iseljenika, koja će biti održana 29. i 30. jula u Bijelom Polju, Ivo Đukanović trebalo je da primi nagradu za dobročinstvo.

Ivo Đukanović živi i radi u San Francisku, poznat je po izuzetnoj vezanosti za Crnu Goru i svakovrsnoj podršci domovini. Prošle godine donirao je 50.000 eura cetinjskoj Bolnici Danilo I.

Foto: Antena M

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!