Apel Samke Cikotić, Arnele Rahić i Sanele Sutović, tetaka Dimitrija Ratkovića: Pomozite našem Dimiju da ode na liječenje u Tursku

Osmogodišnjem Dimitriju Ratkoviću iz Sutomora bezbrižno djetinjstvo prekinuto je prije mjesec dana jakim glavoboljama, kada mu je konstatovana mikotična aneurizma u mozgu.

Dimitrije je liječen u Kliničkom centru Crne Gore gdje je doktor pokušao angiografijom da riješi problem, a nakon toga Dimitrijevi roditelji odveli su dječaka u Beograd na privatnu kliniku kod eminentnog stručnjaka, poznatog mikrohirurga dr Slobodana Ćulafića. Nažalost, ni on nije uspio da kateterom dođe do problema, iz straha od nepredvidivih posljedica.

Nadu za izlječenjem ulio im je doktor sa poznate turske klinike Acibadem. Međutim, za operaciju i sve ostale troškove za malog Dimitrija, Ratkovićima je potrebno 50 hiljada eura, koje roditelji nemaju.

Dimitrijeve tetke Samka Cikotić, Arnela Rahić i Sanela Sutović apelovale su putem Facebooka na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Dimitriju da ode na liječenje u Tursku.

“Prijatelji, našem sestriću, osmogodišnjem Dimitriju, je potrebna vaša pomoć, podrška, dova – molitva. Prije mjesec i po Dimitriju je dijagnostikovana moždana aneurizma (proširenje krvnog suda u mozgu). U Kliničkom centru Crne Gore je pokušan hirurški zahvat, ali neurohirurg nije davao optimističku prognozu i zbog unutrašnjeg krvarenja operacija je prekinuta. Na privatnoj klinici Apolon u Beogradu, neuroradiolog Ćulafić je pokušao da dopre do krvnog suda i, nažalost, nije uspio. Po povratku iz Beograda porodica je stupila u kontakt sa klinikom Acibadem u Turskoj i nakon pregleda dokumentacije poslali su povratnu informaciju da se hirurški zahvat može uspješno uraditi. Za operaciju i ostale troškove liječenja su potrebna velika novčana sredstva u iznosu od 50.000 eura koje porodica ne može sama da obezbijedi. Zato vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, pomognete Dimitriju da dobije ovu bitku. Hvala svima, dobrom vam se vraćalo”, napisale su Dimitrijeve tetke na Facebooku.

Fondacija Hemiias, osnivača Hajriza Brčvaka, putem svoje facebook stranice pokrenula je akciju sakupljanja pomoći.

“Akcija za sakupljanje novca za Dimitrija već je pokrenuta u CG. Nakon apela familije, Fondacija Hemiias pokreće akciju na svojoj Facebook stranici kako bi svi zajedno imali priliku da učestvujemo u spašavanju života ovog djeteta. Molimo Vas da date svoj doprinos. Novac koji budemo sakupili putem naše stranice biće uplaćen direktno bolnici u Turskoj”, navodi se u saopštenju Fondacije.

 

“Svako dijete zaslužuje da ima bezbrižno djetinjstvo i šansu za normalan život. Nažalost, mi sami ne možemo da obezbijedimo toliki novac. Stoga apelujemo na sve humane i dobre ljude da uplate koliko ko može novca, kako bi naš Dimi što prije otišao u Tursku, jer je operacija jedina garancija da se njegovo stanje ne pogorša”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Dimitrijeva majka Aida.

Svi koji žele i mogu da pomognu, novac mogu uplatiti na žiro – račun 530-0800200114490-93 na ime Vladimir Ratković u NLB banci, dok se uplate iz inostranstva mogu izvršiti preko deviznog računa, takođe NLB Banka AD Podgorica.

IBAN CODE: ME25530003050022983380

IME: Ratković Aida

Adresa: Haj-Nehaj

EMMITANCE INFORMATION (Osnov Priliva)

(Field 70)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!