“Novače, čestitam. Ja sam ambasadorka Srbije”: Bruka Aleksandre Joksimović pred kraljevskom familijom (VIDEO)

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposljetku i rukovao sa njom. To možda i ne bi bilo čudno da to nije radila u trenutku kada je Đoković već pričao sa jednim članom kraljevske porodice, dok je pored njega razgovor pokušao da inicira princ Edvard, vojvoda od Kenta, kao i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža. Najčešće se na ovom mjestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak ponio baš tako

Novak Đoković je imao mnogo protokolarnih obaveza nakon što je po šesti put osvojio Vimbldon, a jedna od scena koja je privukla najviše pažnje desila se u prostorijama All England cluba.

Naime, po završetku meča pobjednik mora da ispoštuje čitav niz tradicija. Tu su fotografije sa peharom, konferencija za medije, fotografija pored imena koje je ugravirano na tabli, izlazak na balkon, prelazak preko „mosta“…

Jedan od tih je tradicionalni prijem koji se održava u jednoj dvorani, a na prijemu je bila kraljevska porodica, ali i predstavnici Srbije.

U trenutku kada je Novak hodao uz stepenice moglo se čuti na srpskom „Novače, čestitam. Čestitam“.

Isprva mnogi nisu uspjeli da povežu glas sa pojavom, a onda se u kadru pojavila i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Ova dama je diplomirani pijanista i magistar političkih Nauka. Ipak, mnogima je upalo u oko što je morala da objašnjava ko je zapravo.

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposljetku i rukovao sa njom.

To možda i ne bi bilo čudno da to nije radila u trenutku kada je Đoković već pričao sa jednim članom kraljevske porodice, dok je pored njega razgovor pokušao da inicira princ Edvard, vojvoda od Kenta, kao i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža.

Najčešće se na ovom mjestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak ponio baš tako.

Ovaj njen nespretan gest kojim se obrukala postao je izuzetno popularan na društvenim mrežama, pa je već moguće naći obilje montaža, piše portal Nova.rs.

Svakako je sigurno da će mnogo veći broj ljudi od ovog 11. jula znati ime ambasadorke Srbije u Londonu.

Podsetimo, princ Edvard je veliki ljubitelj tenisa, pa mu je ove nedjelje uručena i replika šampionskog trofeja na Vimbldonu jer se poslije 50 godina povlači sa mjesta predsednika All England cluba.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!