Eksplozija u centru Skadra, povrijeđena radnica RTCG, na meti albanski biznismen Ljuljzim Kula (VIDEO)

“U Skadru smo bili na radnom zadatku, snimali priču o tome koliko Crnogorci kupuju u tom gradu, i u trenutku kada smo intervjuisali trgovce došlo je do eksplozije”, ispričala je Radulović

Foto: Printscreen

U eksploziji koja je jutros oko 10:30 sati odjeknula u naselju Rus u Skadru, u pijačnoj zoni zvanoj Merkata, povrijeđeno je šest osoba, od kojih su dvije u životnoj opasnosti.

Među povrijeđenima je i radnica Televizije Crne Gore, Rajka Gardašević, koja je sa ekipom snimala prilog u Skadru.

“Dovezeno je šest povrijeđenih osoba i ukazali smo im prvu pomoć. Cijela bolnica bila je na nogama. Jedna osoba je u teškom stanju, helikopterom smo je odmah transportovali u bolnicu u Tirani. Dvije osobe imaju opekotine lica i donjeg dijela tijela. I oni su upućeni u Tiranu ambulantnim kolima. Tri osobe hospitalizovane su u našoj bolnici”, kazao je Durata Uruči, ljekar u bolnici u Skadru, prenose “Vijesti”.

Ekipa Televizije Crne Gore zatekla se slučajno blizu mjesta eksplozije.

“U Skadru smo bili na radnom zadatku, snimali priču o tome koliko Crnogorci kupuju u tom gradu, i u trenutku kada smo intervjuisali trgovce došlo je do eksplozije”, ispričala je Radulović.

Kako je rekla, bilo je kao na filmovima, a eksplozija ih je bacila nekoliko metara.

“Haotična situacija, povrijeđeni ljudi, nijesmo znali kuda bježimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posljedica”, kazala je Radulović, piše rtcg.me.

O velikoj panici svjedoče i građani Skadra.

“Nismo nikog vidjeli. Pucala su stakla, bilo je mnogo ljudi. Mnogo smo se uplašili. Vidjeli smo kako izvlače povrijeđene iz mase i kako ih odvozi Hitna pomoć. U čudu sam ostao. Mislio sam da je sve sravnjeno”, ispričao jedan od ljudi koji su zatekli na mjestu eksplozije.

Albanska policija je saopštila da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula. Tamošnji mediji navode da je eksploziv bio postavljen na vozilu koje se nalazilo ispred zgrade u kojoj su prostorije srpsko-crnogorske manjine.

O događaju su obaviješteni Ministarstvo vanjskih poslova i crnogorska ambasada u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar.

Istraga je u toku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!