Abazović: Ukoliko Krivokapić ili neko od ministara osnuje partiju, to će biti kraj ekspertske Vlade

Abazović je kazao da bi, ako bi došlo do promjene po tom pitanju, to bio čin slobodne volje, i da nema restrukciju tim povodom. “Ali to bi značilo novi politički momenat u Crnoj Gori, odnosno da više nemamo ekspertsku Vladu već političko-ekspertsku, ako ne bi svi ministri pristupili određenoj novoj političkoj opciji i onda bi morali u odnosu na to da se izjasnimo”, kazao je Abazović

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić ili neko od ministara osnuje političku partiju, to će značiti da više nema ekspertske Vlade, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je, u emisiji “Press plus” na Televiziji A1, rekao da ne spori pravo bilo kome da iskoristi svoje ustavno pravo i formira političku partiju ili postane član stranke, ali pozicija aktuelne Vlade kao ekspertske u toj situaciji više ne bi bila ista.

“Ako on (Krivokapić) osnuje partiju – ekspertske Vlade više nema. To je tako. To
se odnosi i ukoliko neko od ministara osnuje političku stranku”, istakao je Abazović.

On je podsjetio da je Krivokapić više puta javno proklamovao stav da su u Vladi ministri eksperti, koji nijesu predstavnici nijedne političke opcije.

Abazović je kazao da bi, ako bi došlo do promjene po tom pitanju, to bio čin slobodne volje, i da nema restrukciju tim povodom.

“Ali to bi značilo novi politički momenat u Crnoj Gori, odnosno da više nemamo ekspertsku Vladu već političko-ekspertsku, ako ne bi svi ministri pristupili određenoj novoj političkoj opciji i onda bi morali u odnosu na to da se izjasnimo”, kazao je Abazović.

On je dodao da nema zvaničnih najava da bi to moglo da se desi.

Govoreći o slučaju Podgoričanina Rista Jovanovića koji je uhapšen i procesuiran od strane prištinskih vlasti, Abazović je negirao navode da zvanična Crna Gora nije ništa uradila tim povodom.

On je rekao da je Crna Gora odradila sve što je do nje, dodajući da to može da potvrdi i Jovanovićeva porodica.

“Država Crna Gora, Ministarstvo spoljnih poslova i Kabinet potpredsjednika Vlade su uradili sve da Jovanović dobije odgovarajući tretman koji štiti njegova prava i da se nađe solucija da on dođe u Crnu Goru”, rekao je Abazović.

On je rekao da ne može iznositi detalje, jer bi to bilo neprimjereno međunarodnim standardima, jer ne mogu uticati na rad pravosudnih organa.

“U svakom slučaju, ono što je činjenica jeste da smo reagovali primjereno u ovom slučaju”, kazao je Abazović, prenosi portal Luča.

Foto: Printscreen

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!