Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ je poklonilo Crnogorskoj biblioteci i čitaonici u Lovćencu komplet istoriografskih izdanja

Crnogorska pravoslavna crkva je Ivana Crnojevića kanonizovala na Petrovdan 2003. godine, a udruženje „Krstaš” ga kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine

Obilježavajući krsnu slavu, Svetog Pravednog Ivana Crnojevića gospodara crnogorskog, koji se slavi 4. jula, Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ je poklonilo Crnogorskoj biblioteci i čitaonici u Lovćencu komplet istoriografskih izdanja koje govore o crnogorskoj vladarskoj dinastiji Crnojević i duhovnom životu Crnogoraca kroz istoriju.

Crnogorska pravoslavna crkva je Ivana Crnojevića kanonizovala na Petrovdan 2003. godine, a udruženje „Krstaš” ga kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine.

Ivan Crnojević, najmoćniji vladar treće po redu crnogorske državne dinastije Crnojevića, je utemeljitelj Cetinjskog manastira i Cetinja kao istorijske prijestonice Crne Gore.

Udruženje „Krstaš” je čestitke povodom obilježavanja 4. jula dobilo od brojnih udruženja i pojedinaca iz Evrope, Śeverne i Južne Amerike, kao i od Crnogorske pravoslavne crkve koju je u ime mitropolita Mihaila i svoje lično ime uputio vladika Boris Bojović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!