Pogledajte veličanstveni snimak patriotske auto-kolone u Njujorku: Neka živi zemlja moja (VIDEO)

Koordinacioni odbor državljana Crne Gore na privremenom radu u SAD organizovao je patriotsku auto-kolonu u Njujorku kako bi, kako su poručili, dali “podršku progresivnim snagama u Crnoj Gori koje na sličan način protestuju iz nedjelje u nedjelju, brani i bori se za opstanak Crne Gore kao građanske, sekularne i antifašističke države”.

Kada je 28. juna 2006. godine Crna Gora postala 192. punopravna članica Ujedinjenih nacija i kada se crnogorska zastava prvi put zavijorila na Ist Riveru, oko stotinu crnogorskih državljana je prisustvovalo tom svečanom činu i radovalo se boljim vremenima za svoju domovinu i sve narode u njoj.

27. juna 2021. godine, dan prije nego što će se navršiti petnaestogodišnjica od prijema, crnogorski državljani su ponovo došli ispred zgrade Ujedinjenih nacija, s državnim zastavama u rukama i s antifašističkim obilježjima na grudima i sa jasnom porukom za sve ljude u Crnoj Gori:

“Pružamo podršku svim progresivnim snagama koje brane temeljne vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore. Vladi Crne Gore poručujemo da smo mi u Crnoj Gori svoji na svome i da odustane od namjere da ukine naša biračka i druga prava. Poručujemo im da mi u domovini ne želimo da budemo stranci i da ćemo naša prava braniti svim zakonom dozvoljenim sredstvima”,  poručuju iz Koordinacionog odbora državljana Crne Gore na privremenom radu u SAD.

Državljani Crne Gore iz Njujorka poručili Vladi: U domovini ne želimo da budemo stranci, branićemo naša prava (VIDEO)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!