Srbija: Otac krvnički tukao i šutirao sina u školskom dvorištu jer mu je rekao da je na času, a u stvari je slavio sa drugarima? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Direktor Ilić ističe da su se djeca spontano organizovala, a da je škola planirala zvaničan rastanak 27. juna, ako Ministarstvo dozvoli proslave. “Niko to nije znao, ni od nastavnika. To je grupa, nisu svi, mi imamo 188 učenika 8. razreda, na onom snimku može da se vidi da je bilo njih 30-40. Većina učenika je školskim prevozom otišla kući. Par nastavnika koji su pošli kuću čuli su muziku i samoinicijativno su otišli da proprate. Nastavnica, kada je primijetila da je dijete na zemlji, pritrčala je, povukla je za majicu roditelja i mislim da je spasila da ne dođe od težih posljedica”, ističe direktor

Otac iz jednog mjesta u niškom okrugu krvnički je šutirao svog sina na polumaturskom slavlju u školskom dvorištu jer ga je slagao, nezvanično saznaje Kurir.

Video snimak na kom se vidi stravično batinjanje obišlo je Srbiju, a kako Kurir nezvanično saznaje, razlog je – dječija laž.

“Dječak se čuo sa ocem, rekao da ima časove. Slagao ga je da ima informatiku i prezentaciju. Ipak, kako je to malo mjesto, neko je ocu javio da je njegov sin sa polumaturantima zbog čega se uputio u školsko dvorište u kom se to odvijalo. Kada je vidio sina kako drži baklju, pao mu je mrak na oči i počeo je da ga bije i šutira”, priča izvor Kurira.

Prema posljednjim informacijama, otac koji je šutirao sina u školskom dvorištu osnovne škole saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i dat je predlog sudu da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Kako prenosi Blic, dječak, koji je učenik sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, dan nakon incidenta pojavio se u školi. Kako je ispričao direktor škole Goran Ilić, dječak je saopštio da se osjeća dobro, a za njega se sprema individualni plan zaštite.

Nakon incidenta otac dječaka je uhapšen,određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, a Tužilaštvo je danas predložilo pritvor. Istovremeno, njemu su određene i mjere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici – udaljenje iz porodičnog doma i zabrana prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Proslavu su organizovali đaci, kako bi uz trubače obilježili rastanak.

“Pretučeni učenik se umiješao s njima, ima tu drugove. Otac, valjda revoltiran zašto je on s njima, mlađi je, reagovao je tako kako je reagovao”, priča direktor pokušavajući da da bilo kakvo objašnjenje za sumanuti potez roditelja.

Direktor tvrdi da su odmah alarmirane institucije, najprije MUP.

“Poslije nastave grupa osmaka organizovala se da proslavi rastanak. Bili su tu trubači. Moram da kažem da sam bio na putu, nisam bio prisutan kad se sve to izdešavalo, kad su oni slavili. Kad sam se vratio u školu, obavijestili su me da je roditelj pretukao svoje dijete. Ja sam prijavio to Policijskoj upravi, Centru za socijalni rad, školskoj Upravi, onako kako protokol nalaže. Snimak je vrlo brutalan. Juče je održan sastanak Tima za bezbjednost, gdje je donešen zaključak da se odradi individualni plan zaštite za dijete”, ispričao je Ilić za Telegraf, prenosi Blic.

Direktor Ilić ističe da su se djeca spontano organizovala, a da je škola planirala zvaničan rastanak 27. juna, ako Ministarstvo dozvoli proslave.

“Niko to nije znao, ni od nastavnika. To je grupa, nisu svi, mi imamo 188 učenika 8. razreda, na onom snimku može da se vidi da je bilo njih 30-40. Većina učenika je školskim prevozom otišla kući. Par nastavnika koji su pošli kuću čuli su muziku i samoinicijativno su otišli da proprate. Nastavnica, kada je primijetila da je dijete na zemlji, pritrčala je, povukla je za majicu roditelja i mislim da je spasila da ne dođe od težih posljedica”, ističe direktor.

Dečak će razovarati sa pedagogom i psihologom.

“Preduzećemo sve što je u nasoj mogućnosti”, kazao je direktor.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!