Ibrahimović: Rezolucija će onemogućiti da se zločinci kriju iza naroda; Vučurović: Riječ je o satanizaciji srpskog naroda

Draginja Vuksanović-Stanković iz SDP-a poručila je da je Crna Gora obrukana jer ima ministra pravde koji negira genocid. “Zbog takvog vrijednosnog sistema sinoć smo bili tema u Ujedinjenim nacijama”, kazala je ona

Predlog rezolucije o Srebrenici će onemogućiti da se zločinci kriju iza naroda, poručio je Ervin Ivrahimović iz BS, obrazlažući rezolciju o Srebrenici.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović Predlog rezolucije je nazvao provokacijom i ustvrdio da je direktno usmjeren protiv srpskog naroda. Posrijedi je, tvrdi, satanizacija srpskog naroda.

Najavio je i da neće podržati Predlog rezolucije.

“Živjeće Republika Srpska. Povucite Predlog rezolucije. Za mene ovo nije pomirenje nego provokacija”, poručio je Vučurović.

“Klanjam se i klanjaću se svim žrtvama, nikad zločincima. Sram bilo svakog onog ko negira bilo koji zločin nad Srbima, Muslimanima, Hrvatima, u Srebrenici, u Oluji, Bukovici, Murinu…”, rekao je Boris Bogdanović iz kluba Mir je naša nacija.

“Glasaćemo za rezoluciju ako se jasno navede da su za zločine krivi pojedinci, a ne narod”, kazao je Bogdanović.

“Saosjećam kao čovjek sa svim žrtvama. Niko nema pravo da prećuti nijedan zločin. Ne smijemo zločine dijeliti na presuđene i na nepresuđene, jer za neke zločine nikad nije suđeno. Ako su pojedinci pravili zločine treba da budu osuđeni”, kazao je Vladimir Joković iz SNP-a.

Dodao je da, “ako će ova deklaracija biti proširena da osudi sve zločine, presuđene i nesuđene, dići ćemo ruku za to”.

“Moj glas će uvijek biti na strani preko 8.000 žrtava”, kazala je Suada Zoronjić iz URE.

Kako je kazala, deklaracija koju je ponudila BS je, ipak, jednim dijelom jednostrana jer nije prepoznala ulogu svojih koalicionih partnera.

“Svima je jsano ko je tada punio tenkove gorivom dok je trajala agresija u Bosni. Kome je Milo Đukanović tada pomagao, ko je deportovao izbjegle Bošnjake iz Herceg Novog koji su pobjegli od vihora rata i ko ih je vratio pod nož u Foču”, kazala je Zoronjić.

Socijaldemokrate nemaju dilemu kad je riječ o Srebrenici, poručio je Ivan Brajović.

“Glasaćemo za Predlog rezolucije”, rekao je, prenosi Antena M.

Draginja Vuksanović-Stanković iz SDP-a poručila je da je Crna Gora obrukana jer ima ministra pravde koji negira genocid.

“Zbog takvog vrijednosnog sistema sinoć smo bili tema u Ujedinjenim nacijama”, kazala je ona.

Klub SDP i Albanske koalicije jednoglasno će glasati za rezoluciju, kazala je.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!