GI “21.” maj: Aktuelna vlast će ostati primjer nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore

„Ovo je Vlada koja nije mrdnula na planu evropskih integracija, koja populistički uništava privatni sektor i sprovodi tragikomičnu fiskalizaciju koja nije dobacila ni do 30% potencijalnih obveznika dok istim povodom urušava pravosudni sistem tjerajući advokate u štrajk. Ovo je Vlada koja nema privredni program i čiji je najveći domet da Crnu Goru izloži kolonijalnim ekonomskim planovima Vučićeve velikosrpske uprave. Pritom, aktuelna parlamentarna većina treba da unaprijed zna i da obavijesti svoje nalogodavce u Beogradu da će svi planirani komercijalni ugovori sa srpskim kompanijama i srpskom državom koji se odnose na crnogorski javni sektor sigurno biti poništeni“, poručuju iz GI “21. maj”

Povodom pola godine vladavine aktuelne vlade i parlamentarne većine, iz Građanske inicijative “21. maj” poručili su da će ona “ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore”.

„Navršava se pola godine od kako su aktuelna vlada i parlamentarna većina, pored svega ostalog, i svojom besprimjernom nesposobnošću potvrdili da razaraju crnogorsku državu i društvo. To se jednako vidi u svim javnim politikama, počev od ustavno-političkog sistema, preko pravnog poretka, kulturno-obrazovnih ustanova, pa sve do štetočinske ekonomske politike“, navodi se u saopštenju.

Iz GI „21. maj“ dodaju da smo svjedoci političke većine koja, kako su kazali, nije u stanju da usvoji budžet, koja je u kratkom roku uspjela da domaću poljoprivrednu proizvodnju baci na koljena i istovremeno je sve strane investitore, bez kojih je Crna Gora ekonomski mrtva, dovela u situaciju da ozbiljno razmisle o daljim aktivnostima u našoj zemlji.

„Ovo je Vlada koja nije mrdnula na planu evropskih integracija, koja populistički uništava privatni sektor i sprovodi tragikomičnu fiskalizaciju koja nije dobacila ni do 30% potencijalnih obveznika dok istim povodom urušava pravosudni sistem tjerajući advokate u štrajk. Ovo je Vlada koja nema privredni program i čiji je najveći domet da Crnu Goru izloži kolonijalnim ekonomskim planovima Vučićeve velikosrpske uprave. Pritom, aktuelna parlamentarna većina treba da unaprijed zna i da obavijesti svoje nalogodavce u Beogradu da će svi planirani komercijalni ugovori sa srpskim kompanijama i srpskom državom koji se odnose na crnogorski javni sektor sigurno biti poništeni“, poručuju iz GI “21. maj”, prenosi portal Analitika.

Dodaju da ugovori koji su odraz ekonomskog nacionalizma i providnih kolonijalnih namjera velikosrpskih planera nijesu i ne mogu biti pravno valjani.

„Zato će ova Vlada, čija ekonomska pamet ne dobacuje ni do butika metražne robe, a čiji je najveći domet da posluži zlonamjernim interesima Vučićeve Srbije, ostati primjer impresivne nekompetentnosti i djelovanja protiv državnih interesa Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i pogramski koordinator Rade Bojović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!