Nestašica čipova pogodiće ovogodišnju prodaju računara

“Zalihe i raspoloživost dijelova i dalje su ograničeni”, rekao je glavni finansijski direktor Della Thomas Sweet dodajući kako će sve veći troškovi nabave tih čipova uticati na operativne prihode u tekućem kvartalu te dovesti do blago nižeg prihoda. HP je saopštio da će nestašica ograničiti njegovu mogućnost isporuka potrošačke elektronike barem do kraja godine

Tehnološke kompanije Dell i HP ostvarile su kvartalne prihode koji su nadmašili procjene Wall Streeta, jer su potrošači nastavili da kupovinu računare čak i kad su u mnogim dijelovima svijeta ograničenja za suzbijanje pandemije ublažena.

Međutim, dionice Della i HP-a pale su za jedan, odnosno šest odsto nakon što su obje kompanije upozorile da bi nestašica čipova mogla uticati na njihovu sposobnost da ove godine podmire potražnju za prenosnim računalima.

“Zalihe i raspoloživost dijelova i dalje su ograničeni”, rekao je glavni finansijski direktor Della Thomas Sweet dodajući kako će sve veći troškovi nabave tih čipova uticati na operativne prihode u tekućem kvartalu te dovesti do blago nižeg prihoda, prenose Vijesti.

HP je saopštio da će nestašica ograničiti njegovu mogućnost isporuka potrošačke elektronike barem do kraja godine.

Ipak, obje kompanije očekuju rast na cijelom tržištu, jer će se povećati potražnja za prenosnim računarima, koja su potrebna u školama i radu na daljinu.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!