Na inicijativu premijera: Susret Abazovića i patrijarha Porfirija u manastiru Ostrog

“Povodom informacije u medijima o ‘mogućem susretu patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića’, obavještavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore”, navode iz MCP. Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak Porfirija u Podgoricu te da je, kako su istakli, zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je predlog o susretu premijera Dritana Abazovića i patrijarha SPC Porfirija došao iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Portalu RTCG je iz Abazovićevog kabineta saopšteno da je premijer dobio poziv za sjutrašnju proslavu Dana Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Potvrdili su i da je predlog o susretu upućen iz kabineta premijera.

“Povodom informacije u medijima o ‘mogućem susretu patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića’, obavještavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore”, navode iz MCP.

Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak Porfirija u Podgoricu te da je, kako su istakli, zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

“Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno. Sveti Vasilije već 350 godina poziva sve ljude na sretanje i saborovanje u svome Ostrogu, blagosiljajući svakog ko mu sa čistom vjerom, ljubavlju i nadom dolazi”, kazali su iz MCP.

Foto: Patrijarh Porfirije (Facebook)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!