Crnogorski pokret: Vlada da ne truje međunacionalne odnose, građani da javno ustanu u odbranu časti Albanaca

Iz CP su rekli da su ih “horski vrijeđali kao ljude, vrijeđali im ponos i nacionalno ime”. “Naše komšije i sugrađani s kojima vjekovima dijelimo dobro i zlo predmet su uvreda i napada svetosavskih mračnjaka. Za takvu atmosferu na jučerašnjoj utakmici krivimo Vladu Crne Gore koja je, djelom i izjavama pojednih njenih čelnika, korumpirala javni prostor ratnohuškačkom propagandom“, piše u saopštenju CP

Crnogorski pokret (CP) je saopštio da zastrašujuće odjekuje u javnosti skandiranje navijača, nadahnutih svetosavljem, na jučerašnjoj utakmici Budućnost – Dečić, kojim su se izrugivali Albancima.

Iz CP su rekli da su ih “horski vrijeđali kao ljude, vrijeđali im ponos i nacionalno ime”.

“Pozivamo crnogorsku javnost da ustane u odbranu časti gostiju iz Tuzi i Albanaca kao naroda. Naše komšije i sugrađani s kojima vjekovima dijelimo dobro i zlo predmet su uvreda i napada svetosavskih mračnjaka. Za takvu atmosferu na jučerašnjoj utakmici krivimo Vladu Crne Gore koja je, djelom i izjavama pojednih njenih čelnika, korumpirala javni prostor ratnohuškačkom propagandom“, piše u saopštenju CP.

Dodaju da “vlast naoružava omladinu mržnjom prema drugim narodima i bližnjima i podstiče nasilje nad drugim i drugačijim”.

„U velikoj regrutnoj kampanji pred republičke izbore u avgustu prošle godine okupljali su i okupili ljude koji su ozbiljna prijetnja miru u zemlji. Njihov ekstremni nagon uvijek u konačnici završava zločinom. Pozivamo Vladu da riječju i djelom ne truje međunacionalne odnose, a građane da javno ustanu u odbranu časti i imena naših komšija Albanaca, koji su nam kroz istoriju činjeli samo dobro, i dobrom im trebamo vratiti“, piše u saopštenju CP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!