Crnogorci u Australiji proslavili Dan nezavisnosti: Građanska, sekularna Crna Gora je ono čemu teži većina naših građana i u Crnoj Gori i u dijaspori (VIDEO)

Crnogorci u Australiji okupljeni oko Crnogorske etničke zajednice Australije pokazali su i ovog puta iskrenu ljubav prema svojoj matičnoj domovini Crnoj Gori i njenim tradicionalnim vrijednostima. Uzdignute crnogorske zastave su lepršanjem slale talase ljubavi Crnoj Gori porukom da će Crna Gora i iz ove nevolje izaći snažnija, modernija, civilizovanija i složnija, piše u saopštenju

Crnogorska etnička zajednica Australije obilježila je Dan nezavisnosti Crne Gore.

Domaćini proslave bili su članovi iz Melburna.

“Crnogorci u Australiji okupljeni oko Crnogorske etničke zajednice Australije pokazali su i ovog puta iskrenu ljubav prema svojoj matičnoj domovini Crnoj Gori i njenim tradicionalnim vrijednostima. Uzdignute crnogorske zastave su lepršanjem slale talase ljubavi Crnoj Gori porukom da će Crna Gora i iz ove nevolje izaći snažnija, modernija, civilizovanija i složnija. Samo građanska, sekularna Crna Gora kao dio ujedinjene Evrope je ono čemu teži većina naših građana i u Crnoj Gori i u dijaspori”, piše u saopštenju.

Pored mjera restrikcije okupljanja i putovanja među državama, članovi su, dodaje se, uložili ogroman trud da bi proslava bila na nivou kojim je prepoznata ta zajednica.

“U takvim uslovima okupiti stotinak naših Crnogoraca je prosto nevjerovatan uspjeh, za šta prevashodno možemo zahvaliti našem potpredsjedniku Josipu Lukiću i ostalim članovima njegove familije. Svjesni činjenice da je u današnje vrijeme tehnološke revolucije, kada su svima dostupna sva događanja skoro istovremeno u vremenu njihovog dešavanja vrlo teško animirati nove članove, posebno ističemo podatak da je Crnogorska zajednica od sinoć bogatija za 24 nova člana, što ukazuje na povjerenje koje uživaju članovi naše Uprave iz Melburna: sekretar Stanka Ercegovac i potpredsjednik Josip Lukić, piše u saopštenju.

Nakon intoniranja crnogorske himne i pozdravnog govora, ostatak večeri je protekao u druženju uz muziku orkestra Neđo&Bravo band i pjevača Nedjeljka Živaljevića.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!