Protest: “Vlada da razriješi Bratić zbog nepočinstava i Mandarić Božović, pripadnicu neonacističke partije”

“Ono što zahtijevamo ovim protestom jeste da Vlada smijeni ministarku Vesnu Bratić zbog svih njenih nepočinstava. Da Vlada razriješi direktorku Filmskog centra koja nema državljanstvo Crne Gore, za koju znamo koje njene reference su igrale ključnu ulogu u dobijanju funkcije i koja je pripadnica ideološki neonacističke partije, koja otvoreno negira sve vezano za identitetska pitanja Crnogoraca”, navodi se u proglasu

Radnici i stvaraoci u oblasti kulture danas su se okupili ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi izrazili “nezadovoljstvo zbog imenovanja u institucijama kulture i drugim državnim resorima, ali i – diskriminaciji”.

Na protestu je pročitan “Proglas grupe građana, kulturnih aktivista i stvaralaca” u kojem između ostalog traže smjene ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i novoimenovane direktorice Filmskog centra Crne Gore, Aleksandre Mandarić Božović.

“Ono što zahtijevamo ovim protestom jeste da Vlada smijeni ministarku Vesnu Bratić zbog svih njenih nepočinstava. Da Vlada razriješi direktorku Filmskog centra koja nema državljanstvo Crne Gore, za koju znamo koje njene reference su igrale ključnu ulogu u dobijanju funkcije i koja je pripadnica ideološki neonacističke partije, koja otvoreno negira sve vezano za identitetska pitanja Crnogoraca”, navodi se u proglasu.

Povod za okupljanje ispred Vlade je nedavno imenonovanje Aleksandre Mandarić Božović na mjesto direktorke Filmskog centra Crne Gore, pišu “Vijesti”.

Najavili su da će se i iz nedjelje u nedjelju okupljati.

Čuli su se povici “izdajnici” dok su papire sa svojim zahtjevima bacali prema zgradi Vlade.

Foto: “Vijesti”

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!