Krivokapić: Istorija će pokazati da je vladavina Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svijetlom licu

Država su svi njeni građani, bez obzira na njihove razlike po ma kom osnovu. Iako su gospodin koji pokriva funkciju predsjednika Crne Gore i njegovi stranački saborci Crnu Goru i njene građane podijelili po svim šavovima, vrijeđali kako su i kad stizali. Dok su im sve to vrijeme usta bila puna multietičnosti, građanske države i jednakosti pred Ustavom, gazili su upravo najviši pravni akt. Kada budemo izmjerili njihove bankovne račune i njihova imovna stanja, tada će građani Crne Gore znati koliko je težio njihov lažni patriotizam, kazao je Krivokapić

Istorija i politička teorija, dokazaće da su pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svijetlom licu. Sa gospodinom koji pokriva funkciju predsjednika države, Crna Gora nema zasluženu budućnost, sa njim i njegovom kameleonskom ideologijom građani nemaju život dostojan čovjeka, i sa njim prva demokratska Vlada i vlast ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti jer je odbio da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo, uprkos tome što je Venecijanska komisija prihvatila takav zakon i uprkos porukama Brisela da je to zakon koji treba da isporuči rezultate u oblasti vladavine prava. Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi, poručio je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Premijer je rekao da ne bi odgovarao na besprizorne neistine gospodina koji pokriva funkciju predsjednika države, jer su one svakodnevne, ali da će, “za razliku od dotičnog gospodina koji nije svjestan odgovornosti prema svakom građaninu ove države”, to učiniti “kao predsjednik Vlade svih građana i iz Ustavne obaveze i ličnog poštovanja prema njima”.

“Apsolutna je neistina da se Vlada koju predvodim bavi političkim revanšizmom, ali smo i te kako odlučni u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogriješio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav naše države. Ukoliko je predsjedniku Đukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savjest čista, ne bi trebalo da budu toliko nervozni. Ipak, moram da istaknem da ne tvrdi samo ova Vlada da je u vrijeme vladavine DPS-a nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, te da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to u više navrata rečeno i od strane mnogih međunarodnih faktora, i gotovo da više nema izvještaja koji o bivšem režimu i njegovim političkim i zakonskim djelima ima ijednu lijepu riječ.

Država su svi njeni građani, bez obzira na njihove razlike po ma kom osnovu. Iako su gospodin koji pokriva funkciju predsjednika Crne Gore i njegovi stranački saborci Crnu Goru i njene građane podijelili po svim šavovima, vrijeđali kako su i kad stizali. Dok su im sve to vrijeme usta bila puna multietičnosti, građanske države i jednakosti pred Ustavom, gazili su upravo najviši pravni akt. Kada budemo izmjerili njihove bankovne račune i njihova imovna stanja, tada će građani Crne Gore znati koliko je težio njihov lažni patriotizam”, kazao je Krivokapić.

Iako se, dosao je, na referendumu 2006. godine odlučivalo o tome da li da Crna Gora nastavi život kao samostalna država ili u zajednici sa Srbijom, a ne nikako o tome treba li Crna Gora da postoji ili ne, Đukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vrijeđaju i stavljaju u red građana nižeg reda.

“Današnjom izjavom predsjednik Đukanović je, po ko zna koji put od 2006, nacrtao metu i stavio žutu traku onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom, a njih je, podsjećam ga, skoro polovina države.

‘Ovo je neka nova Crna Gora, na koju ćete se morati naučiti, u protivnom, imaćete ozbiljne probleme…’

‘Nemojte nam se zalijetati, više nas je na ovoj strani…’

‘Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume…’

‘Neće me srušiti niko! Ja sam se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobjeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije…’

Sjećate li se ovih prijetnji, poštovani građani, izrečenih vama od onoga koji bi trebalo da vas štiti?!

Možete li danas reći nešto ovako, gospodine Milo Đukanoviću, koji nesrećnim političkim okolnostima zauzimate mjesto predsjednika države, nekome drugome ko bi znao kako da bude na ponos građanima Crne Gore, koji su već dali demokratski sud i rekli šta misle o vladavini Vaše partije”, piše u saopštenju Krivokapića.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!