Patriotsko komitski savez: Crna Gora je, samo 15 godina od obnove nezavisnosti, ponovo ugrožena

“Sudeći samo po Budvi, gdje se bespravno i protivustavno vijore trobojke, a niko ne reaguje, ili po Nikšiću, đe nijedna crnogorska zastava nije postavljena, no se najavljuje kićenje trobojkama, a niko ne reaguje-mogu oni, pored nas, da rade šta im padne na pamet! Politika ‘čekanja’ i ‘evropejstva’, politika ‘visokoumnih razmišljanja’, politika kojom se podstiče građanin da, osvajajući vlastitu slobodu, reaguje i djeluje za slobodu svih-ne stanuje ođe“, kazala je Knežević Perišić

Samo 15 godina od obnove državne nezavisnosti Crna Gora je, potezima nove vlasti, ponovo ugrožena, smatra predsjednica Patriotsko komitskog saveza (PKS) Tatjana Knežević Perišić.

“Sudeći samo po Budvi, gdje se bespravno i protivustavno vijore trobojke, a niko ne reaguje, ili po Nikšiću, đe nijedna crnogorska zastava nije postavljena, no se najavljuje kićenje trobojkama, a niko ne reaguje-mogu oni, pored nas, da rade šta im padne na pamet! Politika ‘čekanja’ i ‘evropejstva’, politika ‘visokoumnih razmišljanja’, politika kojom se podstiče građanin da, osvajajući vlastitu slobodu, reaguje i djeluje za slobodu svih-ne stanuje ođe“, kazala je Knežević Perišić.

Ona dodaje da, nakon svega što nam se desilo u ovih pola godine, brzina kojom se, kako je kazala, uništava Crna Gora, u ekonomskom, nacionalnom, obrazovnom smislu, koja je zastrašujuća, zahtijevala je, kaže Perišić, jedinstven odgovor.

„Nema ga. Partije i unisono razmišljenje članova koji čekaju da ‘dobiju mišljenje’, ne mogu doprinijeti razvoju slobodnog,emancipovanog građanina, a niz pokreta, grupa, malih, zatvorenih svjetova, samo su pogon u točkovima destruktivnih vlasti, koji besramnim nuđenjem Srbiji cjelokupnog bogatstva Crne Gore sprovode izdaju u rangu one iz 1918, samo u savremenijem obliku. Jer šta će nam država, bez svoga identiteta i ekonomske samostalnosti“, kazala je Knežević Perišić, prenosi portal Luča.

PKS je, kako je dodala, nastala kao rezultat građanskog bunta, kao izraz potrebe da se ponovo borimo za državu.

„Ne za partije, ne za fotelje, ne za pojedince. Uzor smo našli u ljubavi onih mučenika koji su život dali za tada, zaludnji cilj: njihovu staru državu. Srećna sam što se komitsko ime proširilo ovom državom, što se zajedno sjećamo Zvicera, Vučerakovića, Raspopovića…ali i nesrećna što smo razjedinjeniji nego ikad. Do nas nije“, navodi Knežević Perišić

Ona poručuje da su „poprilično smo usamljeni, na udaru i jednih i drugih i trećih“.

„Ne zna se ko podmuklije bije! Čak smo i pod cenzurom crnogorskih elektronskih medija. Njima na čast. A što ćemo biti na Lovćenu? Eto, da vidimo da nas ima. Jer, sudeći po svemu, kao da smo nevidljivi. Jesam li preoštra? Ne. Jer smatram da nije neka posebna hrabrost odbiti pa prihvatiti nakaradne zakone, svađati se u parlamentu, pisati epopeje o slavi, hrabrosti, psovati po mrežama… Hrabrost je stati ispred svog naroda i reći: Ovo je naša zemlja. Ovo je suverena Crna Gora! Ovo je država! Ovo je svetinja! I ne dam je! Ne da“, zaključila je Knežević Perišić.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!