Najjači napad do sada: Izrael raketirao domove devetorice komandanata Hamasa (VIDEO)

Barem 3.100 raketa ispaljeno je na Izrael od početka ponedjeljka, prema riječima izraelske vojske. Obje strane su rekle da su raketni napadi bili najžešći dosad. Barem 192 osobe su ubijene u Gazi, prema riječima ministarstva zdravlja obalne teritorije. Samo u subotu, 42 Palestinaca ubijena su u napadima izraelske vojske na domove u Gazi, reklo je ministarstvo. U Izraelu je od raketne vatre od prošlog ponedjeljka ubijeno 10 ljudi, prema izvorima

Izraelska vojska je objavila da je napala ciljeve velikog opsega u pojasu Gaze u ranim satima u ponedjeljak, dok su palestinski militanti nastavili da ispaljuju rakete prema Izraelu.

Uprkos međunarodnim pozivima za prekidom vatre, sukob koji je erumpirao prije gotovo jednu sedmicu nije pokazao znakove jenjavanja.

Izraelska vojska rekla je da je tokom noći granatirala domove devetorice viših komandanata islamističkog pokreta Hamas. Neki su korišćeni kao spremišta oružja, prema riječima izraelske vojske.

Više od 1.500 ciljeva je napadnuto u pojasu Gaze, rekao je u nedjelju izraelski premijer Benjamir Netanyahu. Netanyahu je rekao da će se operacija nastaviti “punom silom”.

Palestinska strana je rekla da su vazdušni udari bili najjači dosad u gusto naseljenoj Gazi.

Barem 3.100 raketa ispaljeno je na Izrael od početka ponedjeljka, prema riječima izraelske vojske. Obje strane su rekle da su raketni napadi bili najžešći dosad.

Barem 192 osobe su ubijene u Gazi, prema riječima ministarstva zdravlja obalne teritorije. Samo u subotu, 42 Palestinaca ubijena su u napadima izraelske vojske na domove u Gazi, reklo je ministarstvo.

U Izraelu je od raketne vatre od prošlog ponedjeljka ubijeno 10 ljudi, prema izvorima, prenosi Jutarnji list.

Izrael krivi Hamas, islamistički pokret koji kontroliše pojas Gaze, za sve napade koji dolaze odande. Izrael, SAD i Evropska unija su grupu okarakterisali kao terorističku organizaciju.

Međunarodni diplomatski pokušaju da se smire tenzije imali su malo očiglednog učinka dosad.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!