Pulević: Naša je dužnost da 21. maja svi zajedno izađemo na Lovćen i dostojno proslavimo sveti datum savremene crnogorske istorije!

Prije 15 godina crnogorsku smo nezavisnost mimo svih balkanskih „pravila“ izborili olovkom, ali sada su te vrijednosti dovedene u pitanje. Zato je pravo vrijeme da tu nezavisnost očuvamo svojim aktivizmom i svojom neprestanom borbom za crnogorsku slobodu i očuvanje građanskog karaktera crnogorskoga društva. Neka cijeli svijet vidi da ovo nije zemlja kojom će se upravljati iz Beograda preko marionetske družine koja je zapośela prostorije Vlade Crne Gore, neka Crna Gora pokaže svoje najljepše antifašističko lice da svi zajedno proslavimo 21. maj na Lovćenu!

Ove godine Crna Gora proslavlja 15 godina od obnove svoje nezavisnosti.

Prvi put u suverenoj Crnoj Gori na vlasti je ideologija koja više od vijek i po čini sve da potre crnogorsku nezavisnost i crnogorski identitet. Zato je ovogodišnji 21. maj ispit naše nacionalne zrelosti. Mnogo je istorijskih primjera u kojima je u najtežim trenucima za neku zemlju nacionalno jedinstvo bilo presudno za njenu odbranu. Jedan od najpoznatijih svakako je primjer Sovjetskoga Saveza koji je krajem 1941. godine, dok su Hitlerovi tenkovi bili pred Moskvom, organizovao veliku paradu kako bi podigao borbeni moral svojih jedinica. Danas pred Crnom Gorom nijesu neprijateljski tenkovi, ali jeste u sred nje na vlasti izdajnička Vlada koja svakim danom ponižava crnogorski nacionalni ośećaj i ugrožava njene građanske temelje. Ta Vlada izvršava ono što nijesu uspjeli mnogi okupatori koji su prohujali crnogorskom teritorijom od 1916. do 1945. godine.

Zato je naša generacijska dužnost da 21. maja svi zajedno izađemo na Lovćen i dostojno proslavimo taj sveti datum savremene crnogorske istorije! Prije 15 godina crnogorsku smo nezavisnost mimo svih balkanskih „pravila“ izborili olovkom, ali sada su te vrijednosti dovedene u pitanje. Zato je pravo vrijeme da tu nezavisnost očuvamo svojim aktivizmom i svojom neprestanom borbom za crnogorsku slobodu i očuvanje građanskog karaktera crnogorskoga društva. Neka cijeli svijet vidi da ovo nije zemlja kojom će se upravljati iz Beograda preko marionetske družine koja je zapośela prostorije Vlade Crne Gore, neka Crna Gora pokaže svoje najljepše antifašističko lice da svi zajedno proslavimo 21. maj na Lovćenu!

Poštovane građanke i građani Crne Gore,

Aktuelni premijer Crne Gore jednom je rekao kako Crna Gora ne bi bila nezavisna da se on pitao 2006. godine. Danas je taj čovjek prvi čovjek izvršne vlasti. Hoćemo li takvoga čovjeka da čekamo da nam kaže nešto o ljubavi prema Crnoj Gori? Nećemo! Jer znamo da on 21. maja za razliku od nas nema što da proslavi. Zato dajem punu podršku patriotskim organizacijama koje će 21. maja ove godine organizovati Centralnu proslavu na Ivanovim koritima, odakle će okupljeni krenuti prema crnogorskoj kapi – Lovćenu đe će iznijeti našu zastavu koja je posljednjih godina paljena, bucana i gažena od strane onih koji sada upravljaju našom domovinom.

Neka provedri više Lovćena!

Neka zasija u crveno gora koja je svima nama izvorište i utočište!

Neka bude vječna Crna Gora!

Vidimo se 21. maja!

Vukić Pulević

(Preuzeto sa Portala Analitika)

Foto: Vukić Pulević (Printscreen)

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!