SAD: Djevojčica (šesti razred) pištoljem ranila dva učenika i čuvara u školi, nastavnica je razoružala

Šerif okruga Džeferson Stiv Anderson je rekao da je djevojčica izvukla pištolj iz ranca i ispalila više hitaca untar i van srednje škole u Rigbiju, na oko 145 kilometara jugozapadno od nacionalnog parka Jelouston. Jedna učiteljica je razoružala djevojčicu i držala je dok nisu došli pripadnici zakona i odveli je u pritvor, ali iz policije nisu davali više detalja, osim da istražuju motiv napada i gdje je djevojčica našla pištolj

U pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi u istočnom dijelu američke države Ajdaho povrijeđene su tri osobe, a osumnjičena je djevojčica iz šestog razreda, koja je donijela pištolj u školu.

Povrijeđeni su, kako prenose mediji, dva učenika i čuvar.

Žrtve su pogođene u gornje i donje ekstremitete i vjeruje se da povrede nisu opasne po život, rekli su u četvrtak zvaničnici na konferenciji za novinare, prenosi AP.

Šerif okruga Džeferson Stiv Anderson je rekao da je djevojčica izvukla pištolj iz ranca i ispalila više hitaca untar i van srednje škole u Rigbiju, na oko 145 kilometara jugozapadno od nacionalnog parka Jeloustoun.

Jedna učiteljica je razoružala djevojčicu i držala je dok nisu došli pripadnici zakona i odveli je u pritvor, ali iz policije nisu davali više detalja, osim da istražuju motiv napada i gdje je djevojčica našla pištolj.

Učenik Jandel Rodrigez kaže da je sjedio u učionici, ne sluteći šta će se dogoditi.

“Bili smo na času sa učiteljem, radili zadatke, kada se odjednom čuo pucanj, a onda još dva puta. Čuo sam vriske. Naš učitelj je izašao da vidi šta se dešava, video je krv”,  opisao je Rodrigez.

Povrijeđeni đaci su u bolnici, a jedan od njih je pogođen u dva ekstremiteta.

“To je pravo čudo da nisu gore prošli” rekao je doktor Majkl Lemon.

Učiteljici je ukazana pomoć i puštena je na kućno liječenje, pošto je metak prošao kroz ekstremitet, dodao je doktor, prenosi Blic.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!