Krivokapić: Nije rekonstrukcija Vlade ako ode jedan ministar; Brajović: Još da odradi ovaj temeljni ugovor i Leposavić može da ide kao junak

“Ja i poslanici Socijaldemokrata ćemo glasati za njegovo razrješenje, kad god to dođe na red”, kazao je Brajović i pitao premijera je li i on bio jedan od onih iz Vlade koji je Leposaviću čestitao na stavovima o Srebrenici. Krivokapić je, u odgovoru, zamolio Brajovića da se ne bavi malicioznim pretpostavkama. Kazao je i da su otvorena pitanja na koja treba odgovoriti kada se bude raspravljalo o smjeni Leposavića

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera Zdravka Krikovapića kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila, a da se to pitanje još nije razmatralo u Skupštini.

Krivokapić danas u parlamentu odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

“Ja i poslanici Socijaldemokrata ćemo glasati za njegovo razrješenje, kad god to dođe na red”, kazao je Brajović i pitao premijera je li i on bio jedan od onih iz Vlade koji je Leposaviću čestitao na stavovima o Srebrenici.

Brajović je dodao i da je Leposavić dao značajan doprinos Zakonu oslobodi vjeroispovijesti.

“Još da odradi ovaj temeljni ugovor, i on može da ide kao junak najkonzervativnijih pristalica i vaših birača”, dodao je, prenosi rtcg.me.

Krivokapić je, u odgovoru, zamolio Brajovića da se ne bavi malicioznim pretpostavkama. Kazao je i da su otvorena pitanja na koja treba odgovoriti kada se bude raspravljalo o smjeni Leposavića.

Ivan Brajović (Foto: Printscren) 

“Nijesam dvoličan, uputio sam zahtjev jasno i precizno. Ja nijesam kalkulator i ne interesuje me da li će neko zbog toga u parlamentu tražiti povjerenje Vladi. Ja imam posao i mimo ovoga. Ja sam ovaj posao prihvatio kao najveću žrtvu. Znam da vi to tako ne doživljavate, ali to je vaš problem”, rekao je predsjednik Vlade.

Krivokapić je dodao i da su imali 30 godina da naprave zakon o parlamentu.

“Neko želi da ovu Vladu prikaže lošom pred međunarodnom zajednicom. Ko je to, i to će vrijeme kazati. Ova Vlada ne bi trajala da nema naroda. Ovo je pravi dokaz direktne demokratije, jer bi dosad našli modus kako da ostvarite većinu kao ranije u Nikšiću ili u Budvi. Napokon je Crna Gora oslobođena, a vi u tom oslobođenju treba da saučestvujete”, kazao je on.

Premijer je istakao da nije rekonstrukcija Vlade ako ode jedan ministar.

“Bila je praksa da smo imali ministre koji su razriješeni, a neko drugi je koordinirao radom tog resora. Da li mogu da se dese razne varijante, sve je moguće, ali ipak treba da znamo da sve ovo vodi narod”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić najavio je da se na sjednici parlamenta, zakazanoj za 11. maj, u okviru tačke izbori imenovanja i razrješenja razmatrati sva pitanja koja se tiču kadrovske problematike.

Glavna fotografija: Zdravko Krivokapić (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!