Bratić smijenila Bojanu Đačić, v.d. direktorice Osnovne škole “Ristan Pavlović” u Pljevljima

Za novog vršioca dužnosti postavljen je Vojislav Vojo Kasalica, koji dugo radi kao profesor istorije u toj obrazovnoj ustanovi.Iz Ministarstva su “Vijestima” su nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog “aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor”. Đačić je navodno autorka više problematičnih objava na društvenoj mreži Twitter, među kojima i “nepodnošljiva mi je i sama pomisao da Srpkinja ode za Hrvata ili Muslimana. Tu pomirenja nema”

Ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić smijenila je Bojanu Đačić, vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole “Ristan Pavlović” u Pljevljima, samo dva dana nakon što je imenovala na tu dužnost.

Za novog vršioca dužnosti postavljen je Vojislav Vojo Kasalica, koji dugo radi kao profesor istorije u toj obrazovnoj ustanovi.

Iz Ministarstva su “Vijestima” su nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog “aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor”.

Đačić je navodno autorka više problematičnih objava na društvenoj mreži Twitter, među kojima i “nepodnošljiva mi je i sama pomisao da Srpkinja ode za Hrvata ili Muslimana. Tu pomirenja nema”.

Đačić je negirala povezanost sa Twitter profilom @crnogorka__. “Vijestima” je kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi. Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja.

Na komentar da se na profilu pojavljuju i njene fotografije i pitanje zbog čega nije ranije reagovala ako je profil eventualno lažan, ona je rekla da je sporni nalog prvi put vidjela preksinoć.

Na pitanje redakcije da potvrdi da li je njen Instagram profil na kojem je njena fotografija na kojoj, pored ostalog, na glavi nosi šajkaču sa kokardom, kao i koji su njeni motivi da se tako fotografiše, Đačić nije odgovorila.

Kazala je “Vijestima” da je 11 godina kao učiteljica radila u područnom odjeljenju OŠ “Jakub Kubur”, u Boljanićima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!