SPP: Bošnjaci će zauzimati rukovodeća mjesta u CB Pljevlja, i sada i u budućnosti, sviđalo se to nekome ili ne

“Meta je samo Haris, samo on. Jer đe će Haris da bude… Haris ni u Titovo vrijeme nije mogao biti, a ne sada. Od pune stanice Srba da izaberu muslimana?! Pa redom, od nezaobilazne Turske do ustaša, kolorit je sinoćnje blokade CB Pljevlja. Izlivi šovinizma, nacionalne i vjerske netrpeljivosti pokazuju dno morala i etike autora i podstrekača istih. Očekujemo reakciju nadležnih organa, poput one prilikom napada na Bogosloviju na Cetinju koji je takođe inspirisan šovinizmom. Imajući u vidu dosadašnji rad direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ne sumnjamo u adekvatan odgovor na ove primitivne napade, ali i na njegovu odluku oko imenovanog na čelnu funkciju CB Pljevlja”, kazali su iz Stranke pravde i pomirenja

Odluku Uprave policije (UP) o imenovanju Harisa Đurđevića na mjesto načelnika policije u Pljevljima možemo cijeniti tek nakon isteka mandata gospodina Đurđevića, tj. njegovih rezultata. Ono što je očigledno iz nastupa četiri partije – organizatora protesta, najveći grijeh Đurđevića su političke kvalifikacije koje se pokušavaju ‘ukrasiti’ nacionalističkim stavom. I taman kada smo bili spremni da razumijemo političke kvalifikacije, protestanti iskazaše stvarne razloge za smjenu Đurđevića, saopštili su danas iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) nakon protesta nakon imenovanja Harisa Đurđevića na funkciju načelnika policije u Pljevljima.

Blokadu Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja obilježili su šovinistički ispadi, ističu iz SPP-a.

“Meta je samo Haris, samo on. Jer đe će Haris da bude… Haris ni u Titovo vrijeme nije mogao biti, a ne sada. Od pune stanice Srba da izaberu muslimana?! Pa redom, od nezaobilazne Turske do ustaša, kolorit je sinoćnje blokade CB Pljevlja. Izlivi šovinizma, nacionalne i vjerske netrpeljivosti pokazuju dno morala i etike autora i podstrekača istih. Očekujemo reakciju nadležnih organa, poput one prilikom napada na Bogosloviju na Cetinju koji je takođe inspirisan šovinizmom. Imajući u vidu dosadašnji rad direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ne sumnjamo u adekvatan odgovor na ove primitivne napade, ali i na njegovu odluku oko imenovanog na čelnu funkciju CB Pljevlja”, kazali su iz Stranke pravde i pomirenja.

Iz te partije su se osvrnuli na proglas četri partije iz vladajuće većine u kojem, osim političkih stavova i zahtjeva, svoje saopštenje zaključuju porukom da, ukoliko im se ne udovolji zahtjevima, “neće snositi odgovornost za posljedice”

“Prvo na šta nas podsjeća ta izjava jesu protesti 2015. godine kada su upravo tom izjavom direktno srušili najmasovnije proteste do tada, uništili narodnu energiju za smjenu režima DPS i produžili mu život još narednih pet godina. Drugo što nam pada na pamet jeste očigledan nedostatak mudrosti, realnosti i odgovornosti potpisnika tog zahtjeva. Treba li da se prolije krv na pljevaljskim ulicama kako bi gospoda shvatila ozbiljnost svojih proglasa”.

Iz SPP-a ističu da se nadaju da jučerašnji izlivi šovinizma i otvorene prijetnje političkih predstavnika nisu formirali sliku kako će tim metodama rješavati otvorena pitanja.

“Bošnjaci će zauzimati rukovodeća mjesta u CB Pljevlja, i sada i u budućnosti, sviđalo se to nekome ili ne. Zato smo se izborili 30. avgusta 2020. godine. Ako su tu pobjedu pojedine političke partije ili njihove pristalice pogrešno shvatile zaista nam je žao, ali bilo bi dobro da se vrate u realnost. Pozivamo ih da u budućnosti zajedno tražimo rješenja, kako bismo izbjegli nepotrebno dizanje tenzija. Izgleda da pljevaljski političari nisu shvatili informaciju da je za predstojeći popis Pljevljima predviđeno 21.000 popisnih listića”.

Iz Stranke pravde i pomirenja još napominju da će njihovi zahtjevi CB Pljevlja ostati isti, prenosi Antena M.

“Tražimo da obezbjede apsolutnu sigurnost građana i rasvijetle napad na sjedište Islamske zajednice u Pljevljima”, zaključuju iz SPP-a.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!