Amir Hot osuđen na 10 meseci robije: Postom “Srbe na vrbe” podsticao na mržnju

Prema navodima presude, Hot je 6. septembra prošle godine, u Podgorici, svjestan svog djela čije je izvršenje htio, znajući da je zabranjeno, javno podsticao na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu nacionalne pripadnosti

Viši sud u Podgorici osudio je danas Amira Hota (31) na 10 mjeseci zatvora, jer je objavom na svom Facebook profilu podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol.

Prema navodima presude, Hot je 6. septembra prošle godine, u Podgorici, svjestan svog djela čije je izvršenje htio, znajući da je zabranjeno, javno podsticao na mržnju prema grupi koja je određena na osnovu nacionalne pripadnosti.

Hot je prilikom prenosa takozvanog Patriotskog skupa na Trgu nezavisnosti u Podgorici, koji je bio emitovan na portal stranici Vijesti, sa svog Facebook profila napisao objavu: “Srbe na vrbe”, uz tri znaka državne zastave.

“Optuženi je na ovaj način neodređeni broj lica javno podsticao na mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne pripadnosti”, piše u presudi.

Hot je ranije osuđivan za teške krađe, šverc droge, sitne krađe i zbog krivičnog djela vanbračna zajednica sa maloljetnicom, dok je na 60 sati rada u javnom interesu osuđen zbog nanošenja lake tjelesne povrede, pišu Vijesti.

Foto: Ilustracija/Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!