Njujorška filharmonija održala koncert pred publikom poslije prekida od više od 13 mjeseci

“U ime svih nas na bini dobrodošli nazad! Dugo smo sanjali o ovom trenutku!”, rekao je dirigent Esa-Peka Salonen publici koja nije prisustvovala nekom koncertu tačno 400 dana. U velikom Kulturnom centru Šed, otvorenom u aprilu 2019, bilo je 150 gledalaca sa maskama, sjedjeli su na stolicama prorijeđenim da se održi distanca. Ta sala prima oko 1.200 ljudi

Njujorška filharmonija održala je sinoć prvi koncert pred publikom poslije istorijskog prekida od više od 13 mjeseci zbog pandemije koronavirusa.

“U ime svih nas na bini dobrodošli nazad! Dugo smo sanjali o ovom trenutku!”, rekao je dirigent Esa-Peka Salonen publici koja nije prisustvovala nekom koncertu tačno 400 dana.

Koncert je održan u Kulturnom centru Šed (The Shed) na Menhetnu, oko tri kilometra udaljenog od sjedišta Filharmonije Grefen hola u Linkoln centru koji se renovira.

Bio je smanjen broj muzičara i program je trajao sat, a svirali su tri dijela muzičara Karolin Šo, Jana Sibelijusa i Riharda Štrausa.

U velikom Kulturnom centru Šed, otvorenom u aprilu 2019, bilo je 150 gledalaca sa maskama, sjedjeli su na stolicama prorijeđenim da se održi distanca. Ta sala prima oko 1.200 ljudi, prenosi rtcg.me.

Izdate su elektronske karte sa vremenom određenim za ulazak, publici su mjerene temperature prije ulaska u dvoranu. Svaki gledalac je morao da ima dokaz o negativnom testu na kovid-19 ili potvrdu o završenoj vakcinaciji 14 dana ranije.

Foto: Ilustracija/Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!