Najljepša ljubavna priča Balkana se nastavlja: Malenoj stigao Klepetan

Priča o dirljivom odnosu dviju roda odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993, kada je Stipa, inače domar škole u penziji, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci. Trebalo je da odleti u Afriku, ali nije mogla pa ju je uzeo kod sebe. Devet godina kasnije pojavio se Klepetan i rodila se velika ljubav između njega i Malene, koju cio region prati iz godine u godinu kao jedinstvenu priču o vjernosti. Do danas su na svijet donijeli 66 ptića

Najljepša ljubavna priča životinjskog sveta regiona upravo dobija nastavak.

Klepetan se vratio Malenoj 19. put.

Malena, roda slomljenog krila, o kojoj već 28 godina brine Stjepan Vokić (75), proteklih  dana je tugovala gledajući brojne rode koje su se vraćale, dok njenog Klepetana nije bilo. Ipak, Stjepan je bio uvjeren da će se njegov ljubimac vratiti, jer vremenske prilike su se promijenile i sve to utiče na to da se rodan iz godine u godinu vraća sve kasnije, s 13.000 kilometara dugog puta iz Južne Afrike.

Ipak, stigao je, piše Večernji list.

“Klepo uvijek dolazi posljednji, a kada kasni, onda baš kasni. Međutim, znao sam da će se vratiti. Nas dvojica vezani smo posebnom, neraskidivom vezom”, kratko je rekao Stipa.

Priča o dirljivom odnosu dviju roda odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993, kada je Stipa, inače domar škole u penziji, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci. Trebalo je da odleti u Afriku, ali nije mogla pa ju je uzeo kod sebe.

Devet godina kasnije pojavio se Klepetan i rodila se velika ljubav između njega i Malene, koju cio region prati iz godine u godinu kao jedinstvenu priču o vjernosti. Do danas su na svijet donijeli 66 ptića u gnijezdu na krovu dvorišne zgrade područne osnovne škole u Brodskom Varošu.

Foto: Malena i Klepetan (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!