Uvodi se direktna avio-linija između Čikaga i Sarajeva, prvi let krajem maja

Planiran je let svakog petka iz Čikaga s arodroma O’Hare, počevši od 28. maja do 3. septembra, dok će povratak biti nedjeljom. Linija je zamišljena kao sezonska. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 898 dolara, a povratne od 1.826 dolara. Svi letovi biće avionom Boing 767-200ER u koji se može smjestiti 238 putnika, od kojih je osamnaest u premium klasi, a preostalih 220 u ekonomskoj, piše specijalizovani portal ExYu Aviation

Američki avio – prevoznik Eastern Airlines pokrenuće krajem maja jedan sedmični let između Čikaga i Sarajeva, čime će se uvesti prvi direktni letovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Planiran je let svakog petka iz Čikaga s arodroma O’Hare, počevši od 28. maja do 3. septembra, dok će povratak biti nedjeljom. Linija je zamišljena kao sezonska.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 898 dolara, a povratne od 1.826 dolara.

Svi letovi biće avionom Boing 767-200ER u koji se može smjestiti 238 putnika, od kojih je osamnaest u premium klasi, a preostalih 220 u ekonomskoj, piše specijalizovani portal ExYu Aviation.

Karte za letove već su puštene u prodaju putem web stranice ove aviokompanije, a Čikago je i ranije bio druga najprometnija ruta iz Sarajeva prema Sjedinjenim Državama nakon Njujorka.

Državljani Bosne i Hercegovine smiju ući u Sjedinjene Države s važećom vizom i negativnim testom na koronavirus, dok američki državljani takođe mogu ući u Bosnu i Hercegovinu s negativnim PCR testom. prenosi Klix.ba.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!