Knežević: Pomirenje Krivokapica i Leposavića je ključ za opstanak Vlade

Knežević je rekao da je kriza očigledna i da je nastala u Vladi sukobom Krivokapića i Leposavića. On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posljedica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost. “Juče smo pozvali Krivokapića da razriješi krizu na način sto će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smjenu ministra pravde”, rekao je Knežević agenciji Mina

Pomirenje premijera Zdravka Krivokapica i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ključ je za opstanak Vlade, smatra jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Knežević je rekao da je kriza očigledna i da je nastala u Vladi sukobom Krivokapića i Leposavića.

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posljedica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost.

“Juče smo pozvali Krivokapića da razriješi krizu na način sto će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smjenu ministra pravde”, rekao je Knežević agenciji Mina.

On je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvijek spreman za razgovor, ali ne za ucjene i pritiske da glasa za smjenu Leposavića.

Upitan šta ako Leposavić bude smijenjen glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela vlasti, Knežević je odgovorio da ne može “da hipotetiše”, prenosi rtcg.me.

“Da li će dio parlamentarne većine glasati sa DPS-om za smjenu Leposavića nije na meni da hipotetišem, ali svakako mislim da je ključ opstanka ove Vlade pomirenje Krivokapića i ministra koga je on predložio”, zaključio je Knežević.

MEDOJEVIĆ: KRIVOKAPIĆ NI RIJEČI O SASTANKU S ĐUKANOVIĆEM

Lider PzP-a Nebojša Medojević kazao je da “paranoje, frustracije, strahovi i fatamorgane premijera Zdravka Krivokapića postaju sve više problem svih nas koji su glasali Vladu”.

On je, kako prenosi TVCG, kazao da je Krivokapić juče na sastanku sa liderima stranaka parlamentarne većine optužio jednog od liders DF-a Milana Kneževića da je sa Dritanom Abazovićem i ministom pravde Vladimirom Leposavićem od 4. januara pravio plan o rušenju Vlade.

Kako je dodao, prva ljubav zaborava nema, dodajući da Krivokapić o sastanku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem liderima stranaka parlamentarne većine nije rekao ni riječ.

“I neće da nam kaže o čemu je pričao sa Milom. Vjerovatno je na pomolu nova koalicija sa DPS-om. Pripremni premijer je bio na pripremni sastanak za sastanak o pripremama”, zaključuje Medojević.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!