Podgorica: Koljenović skokom sa terase Kliničkog cetra izvršio samoubistvo?

Viši tužilac Zoran Vučinić rekao je Vijestima da je oko 20 časova i 20 minuta obavješten da je u krugu Kliničkog centra najvjerovatnije došlo do samoubistva F.K. nakon čega je obavio uviđajne radnj

Četrdesetšestogodišnji pritvorenik F.Koljenović, koji se liječio u Kliničkom centru Crne Gore, izvršio je samoubistvo skokom sa četvrtog sprata te zdravstvene ustanove.

On je dan ranije doveden na pregled iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), nakon čega je zadržan na liječenju.

Dvojica službenika UIKS-a, koji su bili zaduženi za njegovo obezbjeđenje, već su dali izjavu o tom događaju, rečeno je Vijestima nezvanično.

Iz UIKS-a su saopštili da je F.K. “podlegao je povredama uslijed pada sa četvrtog sprata Kliničkog centra Crne Gore”.

“Inače pritvoreno lice je dana 08.04.2021. godine smješteno u Klinički centar na bolničko liječenje uz obezbjeđenje, koje je organizovano u grupama od po dva službna lica UIKS-a. U cilju utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja nadležni iz UIKS-a bez odlaganja obavijestili su Upravu policije i nadležno tužilaštvo, radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, a o predmetnom događaju obaviješten je i sud, kao i porodica pritvorenika”, piše u saopštenju UIKS-a.

Prije njih, zvanično se oglasio i KCCG odakle je saopšteno da Uprava policije vrši uviđaj u krugu Kliničkog centra – “zbog sumnje da je pacijent (1975. godište) izvršio samoubistvo skokom sa terase ove ustanove”.

Pojasnili su da je pritvorenik dan ranije primljen u KCCG u pratnji dva policajca koji su bili zaduženi da sve vrijeme budu sa njim.

Viši tužilac Zoran Vučinić rekao je Vijestima da je oko 20 časova i 20 minuta obavješten da je u krugu Kliničkog centra najvjerovatnije došlo do samoubistva F.K. nakon čega je obavio uviđajne radnje.

Vučinić je kazao da ne može govoriti o detaljima, ali da će istraga utvrditi šta se dogodilo, prenose Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!