Uhapšen Gusinjanin E. R: Osumnjičen da je bez registracije posredovao između igrača i košarkaških klubova

“Naime, u postupku do podnošenja krivične prijave, a u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici prikupljeni su dokazi, te je policija došla do sumnje da je osumnjičeni bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist u iznosu od 100.540 eura”, piše u saopštenju UP

E. R. (36) iz Gusinja uhapšen je danas zbog sumnje da je bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist od 100.540 eura.

To je saopšteno iz Uprave policije (UP).

Kako je saoppšteno iz UP, sumnja da je E. R. izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

“Naime, u postupku do podnošenja krivične prijave, a u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici prikupljeni su dokazi, te je policija došla do sumnje da je osumnjičeni bez prethodne registracije kod nadležnog organa za obavljanje privredne djelatnosti CRPS – Uprave prihoda, tokom 2019. i 2020. godine u kontinuitetu pružao usluge sportskog agenta – menadžera, na način što je posredovao između inostranih igrača i košarkaških klubova sa područja Evrope u svrhu realizovanja njihovih transfera, pribavivši na taj način imovinsku korist u iznosu od 100.540 eura”, piše u saopštenju UP.

Dodaje se da će E. R, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Foto: Gusinje (Printscreen)

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!