Haradinaj se oglasio na FB nakon podnošenja ostavke: Hvala vam na podršci, nema Dodikove republike na Kosovu

Ova istorijska odluka za državu potvrdila je temelje naše nezavisnosti, suverenitet i teritorijalni integritet. Slučajnost, jedan dan prije odluke, 21. jula, pozvan sam u Hag, u drugom sudskom procesu. Danas, kada sam opet pozvan u Hag, na ovu devetu godišnjicu, Kosovo je jače nego ikad, kao nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena, nedjeljiva i država posvećena evroatlantskom putu, napisao je Haradinaj

Foto: Printscreen

Ramuš Haradinaj, koji je u petak podnio ostavku na funkciju premijera Kosova, oglasio se danas na Facebooku nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, piše “Avaz”.

On je naveo kako je u jednom od ranijih postupaka pred ovim sudom pozvan 21. jula, dan prije nego je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povrijedila međunarodno pravo. Sud je tim stavom, 22. jula 2010. godine, odgovorio na ranije postavljeno pitanje Generalne skupštine UN-a je li jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova u skladu s međunarodnim pravom.

“Ova istorijska odluka za državu potvrdila je temelje naše nezavisnosti, suverenitet i teritorijalni integritet. Slučajnost, jedan dan prije odluke, 21. jula, pozvan sam u Hag, u drugom sudskom procesu. Danas, kada sam opet pozvan u Hag, na ovu devetu godišnjicu, Kosovo je jače nego ikad, kao nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena, nedjeljiva i država posvećena evroatlantskom putu”, napisao je Haradinaj. 

Samo nekoliko minuta nakon ove objave, Haradinaj se ponovo oglasio na društvenoj mreži zahvalivši svima što su uz njega ovih dana.

“Nikad se nisam osjećao sam! Priznanje tržišta, a ne podjela Kosova, niti Dodikova republika na Kosovu”, napisao je Haradinaj. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!