Romina fudbalska akademija počinje sa radom u Njujorku, direktor Dino Hamzić poziva zainteresovane da se prijave

“Imaćemo muške i ženske ekipe uzrasta od 8 do 17 godina. Probe za sezonu 2021-22. su 12. i 16. aprila u Vestčesteru. Naši članovi će imati priliku da igraju u Romi, i to je naš cilj. Igrači naše Akademije imaće priliku da treniraju u centru As Roma u Rimu. To uključuje i trening sa službenim trenerima i utakmice protiv omladinske ekipe”, pojasnio je Hamzić.

Ukoliko želite da budete dio svjetski poznatog omladinskog kluba i njihovog načina rada, koji je stvorio vrhunske igrače kao što su Frančesko Toti, Danijele De Rosi, Alesandro Florenzi i Lorenco Pelegrini, sad je prava prilika za to.

AS Roma fudbalska Akademija ovog proljeća otvara svoja vrata za fudbalere omladince u regiji Vestčester i Njujork.

Akademija će biti direktno povezana sa FK Roma u Rimu.

Direktor AS Roma Akademije u Njujorku, Dino Hamzić, kaže da se ta ideja rodila u ljeto 2020. godine.

“Imao sam namjeru da otvorim klub u Sarajevu sa prethodnim direktorom FK Željezničar, koji je trenirao Edina Džeka. Međutim, zbog korone nismo bili u mogućosti da započnemo sezonu u kratkom periodu. Onda sam došao na ideju da, uz pomoć direktora ST Željezničar, otvorim Akademiju AS Roma u Vestčesteru, kako bi omogućili mladim igračima da započnu fudbalsku karijeru. Oni imaju mogućnost da napreduju i dođu do Rome, odnosno Italije”, kaže Hamzić za Portal Revije Fokus.

Interesovanje je, dodaje, veliko, posebno u Njujorku. Puno zainteresovanih roditelja želi da njihova djeca igraju u profesionalnom evropskom klubu u Njujorku.

“Naši članovi će imati priliku da igraju u Romi, i to je naš cilj. Igrači naše Akademije imaće priliku da treniraju u centru Rome u Rimu. To uključuje i trening sa službenim trenerima i utakmice protiv omladinske ekipe”, pojasnio je Hamzić.

Njegova uloga kao direktora kluba i operacija je da osigura cjelokupno administrativno planiranje, pripremi proračune, rasporede i druge organizacione dužnosti.

“Alessio Fazi je tehnički savjetnik iz Rome i njegova uloga je da savjetuje direktore kako da obučavaju igrače za upotrebu njihove metodologije. Richard Knox je tehnički direktor. On usmjerava i nadgleda trenersko osoblje i obučavanje igrača. Svi naši direktori i treneri imaju evropsku B licencu, svi su fakultetski obrazovani i imaju višegodišnje iskustvo i uspjehe u trenerskom poslu”, istakao je Hamzić.

AS Roma Akademija Njujork će nastupati u najjačim ligama.

“Imaćemo muške i ženske ekipe uzrasta od 8 do 17 godina. Probe za sezonu 2021-22. su 12. i 16. aprila u Vestčesteru”, kaže Hamzić.

Zainteresovani igrači se mogu prijaviti na https://newyorkacademy.asroma.com/tryouts/, mogu da kontaktiraju Dina Hamzića na broj telefona 646-907-4131, a za više informacija da se obrate na mejl academy.newyork@asroma.it.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!