Bajden nominovao prvog muslimanskog američkog saveznog sudiju Okružnog suda u istoriji SAD

Quraishi, koji je pakistanskog porijekla, takođe je bio prvi musliman koji je služio kao američki sudac za prekršaje u okrugu Nju Džerzi 2019. godine. Rođen u Njujorku a odrastao u Nju Džerziju, Quraishi je diplomirao na John Jay College of Criminal Justice 1997. godine i doktorirao na Pravnom fakultetu Rutgers 2000. godin

Predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) nominovao je u utorak prvog muslimanskog američkog saveznog sudiju Okružnog suda u istoriji SAD.

Ako ovu nominaciju potvrdi Senat, Zahid Quraishi postaće prvi musliman koji je služio na toj funkciji u Nju Džerziju.

Bajdenovih 11 pravosudnih kandidata su vrlo raznoliki, uključujući tri afroamerikanke.

-Ovaj spisak nominovanih kandidata sastavljen je od najboljih i najsjajnijih umova koji se trenutno nalaze u američkom pravosuđu. Svi su veoma kvalificirani i spremni su vjerno dijeliti pravdu prema našem Ustavu i nepristrano prema američkom narodu – i oni zajedno predstavljaju raznoliko porijeklo, iskustva i perspektive koja našu naciju čini snažnom- izjavio je Bajden.

Quraishi, koji je pakistanskog porijekla, takođe je bio prvi musliman koji je služio kao američki sudac za prekršaje u okrugu Nju Džerzi 2019. godine.

Rođen u Njujorku a odrastao u Nju Džerziju, Quraishi je diplomirao na John Jay College of Criminal Justice 1997. godine i doktorirao na Pravnom fakultetu Rutgers 2000. godine.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH