Uspješno realizovan projekat “Akcije sjever”: Renovirana škola u selu Sipanje

Djeca koja pohađaju tu ustanovu koristila su vanjski toalet, a voda je dopremana kanisterima. Zahvaljujući ovoj akciji, u školu je dovedena voda, riješen sanitarni čvor, napravljena dva toaleta, muški i ženski

Područno odjeljenje Osnovne škole “Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Sipanje je, uoči početka nove školske godine, renovirano.

Radovi su sprovedeni u sklopu “Akcije sjever”.

Iz “Akcije sjever” je saopšteno da su djeca koja pohađaju tu ustanovu koristila vanjski toalet, a voda je dopremana kanisterima.

“Konačno, u školu je dovedena voda, riješen sanitarni čvor, napravljena dva toaleta, muški i ženski. Po raspisivanju konkursa u ‘Akcije sjever’, dobili smo informacije i dokumentaciju za pomoć od profesorice engleskog jezika iz te škole, Edite Ajdarpašić. Prepoznali smo urgentnost i ovom akcijom odlučili da započnemo našu misiju”, saopšteno je iz Koordinacionog tijela za razvoj sjevera Crne Gore,”Akcije sjever”, piše u saopštenju.

Oni su zahvalili svojim članovima, Nedžadu Elu Brčvaku, Nerminu Ličini, Bošku Vukosavoviću, Muhamedu Agoviću, Elviru Mujanoviću, Idrizu Višnjiću, Šefku Balijagiću, Feridu Zverotiću i Ernesu Erku Kalaču, na pomoći u realizaciji projekta.

“Zahvaljujemo na pomoći i Udruženju ‘Crna Gora – Luksemburg’, iz Luksemburga, kao i sponzorima, privrednicima Asiru Kayai, Muhedinu Mekiću i Kemalu Kiliću iz Kelna”, kaže se u saopštenju.

“Akcija sjever je osnovana u januaru ove godine. Osnivali su je Udruženje MonteKöln, u saradnji sa Generalnim konzulatom Crne Gore u Frankfurtu i uz podršku ambasade Crne Gore u Berlinu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!