Švedski poslanik predložio SAD, Srbiju i Kosovo za Nobelovu nagradu za mir

Poslanik švedske konzervativne Demohrišćanske stranke naveo je da se na taj korak odlučio zbog zajedničkog rada tri vlade na miru i ekonomskom razvoju, kroz sporazum o saradnji koji je potpisan u Bijeloj kući prošle nedjelje

Foto: Printscreen/The White House

Poslanik u švedskom parlamentu Magnus Jakobson objavio je na svom Twitter nalogu da je nominovao vladu SAD i vlade Kosova i Srbije za Nobelovu nagradu za mir.

Poslanik švedske konzervativne Demohrišćanske stranke naveo je da se na taj korak odlučio zbog zajedničkog rada tri vlade na miru i ekonomskom razvoju, kroz sporazum o saradnji koji je potpisan u Bijeloj kući prošle nedjelje.

“Trgovina i komunikacije su važne u postepenoj izgradnji mira”, zaključio je 52-godišnji Jakobsen, koji je i drugi zamjenik predsjedavajućeg odbora za saobraćaj švedskog parlamenta.

Prije dva dana član norveškog parlamenta predložio je američkog predsjednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine, zbog posredovanja u postizanju sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, što je drugi put da je taj isti poslanik nominovao američkog lidera za to priznanje.

Mogućnost da nominuju kandidate za Nobelovu nagradu za mir imaju hiljade ljudi među kojima su poslanici u parlamentima, vladini zvaničnici, univerzitetski profesori i raniji laureati, piše Glas Amerike.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!