Prvi let na liniji Luksemburg – Podgorica 1. aprila

Luksemburška aviokompanija odavno je pokazala interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju, što je mjesecima unazad rezultiralo pregovorima između predstavnika Luxaira, izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića, ambasadora Crne Gore u Briselu Ivana Lekovića i predsjednice Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetije Kalač, piše u saopštenju

Od avioprevoznika „Luxair“ stigla je i zvanična potvrda Aerodromima Crne Gore da će linija između Luksemburga i Podgorice biti uspostavljena 1. aprila, saopšteno je iz ACG, prenosi rtcg.me.

Ova je linija više puta najavljivana i otkazivana zbog koronavirusa, ali će se ubrzo letjeti dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom.

“Luksemburška aviokompanija odavno je pokazala interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju, što je mjesecima unazad rezultiralo pregovorima između predstavnika Luxaira, izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića, ambasadora Crne Gore u Briselu Ivana Lekovića i predsjednice Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetije Kalač”, piše u saopštenju.

Osim što je linija Luksemburg – Podgorica dobra konekcija cijelog Balkana sa ovim dijelom Zapadne Evrope, za Crnu Goru je takođe važna zbog dijaspore koja živi u toj zemlji.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!