Krivična prijava protiv osumnjičenog za napad na policajca i novinarku Vijesti

Događaj se desio na kružnom toku gdje se nalazio izborni štab koalicije „Za budućnost Nikšića“, gdje je bio okupljen veći broj građana. U jednom trenutku osumnjičeni je počeo verbalni sukob sa policijskim službenikom M. D. koji se nalazio na radnom zadatku, a zatim mu je prišao i skinuo sa lica zaštitnu masku. U jednom trenutku ovo lice je tvrdim predmetom gađalo u pravcu policijskog službenika i pogodilo novinarku J. J, piše u saopštenju policije

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv M. J. (39) iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo nasilničko ponašanje na štetu novinarke Nezavisnog dnevnika Vijesti Jelene Jovanović i policijskog službenika Stanice policije Šavnik M.D.

J. J. je 14. marta 2021. godine, oko 21,30 časova dok je bila na radnom zadatku i pratila i blagovremeno izvještavala o lokalnim izborima i dešavanjima nakon zatvaranja biračkih mjesta, jedno lice nanijelo povredu u predjelu glave. Događaj se desio na kružnom toku gdje se nalazio izborni štab koalicije „Za budućnost Nikšića“, gdje je bio okupljen veći broj građana. U jednom trenutku osumnjičeni je počeo verbalni sukob sa policijskim službenikom M. D. koji se nalazio na radnom zadatku, a zatim mu je prišao i skinuo sa lica zaštitnu masku. U jednom trenutku ovo lice je tvrdim predmetom gađalo u pravcu policijskog službenika i pogodilo novinarku J. J”, piše u saopštenju policije.

Prethodno je osumnjičeni, kako kažu iz policije, nepoznatim predmetom nanio povrede policijskom službeniku M. D. u predjelu glave, tačnije uha, prenosi Portal Standard.

Policija je od M. J, koji se tereti za navedeno djelo, prikupila obavještenja na okolnosti navedenih događaja.

”U odnosu na sve navedeno formirani su spisi predmeta koji su dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, a koji je nakon sagledavanja spisa naložio da se protiv M. J. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Standard

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!