Deset crnogorskih ambasadora se vraća na svoja radna mjesta: Opozvano sedam, neki još na čekanju

Konsultacije nisu obavljene još sa ambasadorima: Milicom Pejanović, ambasadorkom pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Vujicom Lazovićem, ambasadorom u Sloveniji, Zoranom Jankovićem, ambasadorom Crne Gore u Indiji, Borom Vučinićem, ambasadorom u Hrvatskoj, i Vladom Beratovićem, ambasadorom u Velikoj Britaniji. Prema nalogu Ministarstva vanjskih poslova dipolomatsko-konzularni predstavnici su pozvani još 18. januara i tada im je naloženo da kupe karte u jednom smjeru

Deset diplomatsko-konzularnih predstavnika Crne Gore ovih dana vratiće se na svoja radna mjesta, u zemlje gdje obavljaju diplomatske poslove. Nakon što su u januaru od strane Ministarstva vanjskih poslova pozvani da dođu u Crnu Goru, sa njima su poslije tri mjeseca konsultacije održane.

Sa ambasadorima je konsultacije obavio premijer Zdravko Krivokapić.

Konsultacijama u Ministarstvu vanjskih poslova prisustvovali su: Aleksandar Moštrokol, ambasador u Mađarskoj, Goran Poleksić, ambasador u Rumuniji, Dragica Ponorac, ambasadorka u Ukrajini, Periša Kastratović, ambasador u Turskoj, Ivan Leković u Belgiji, generalni konzul u ambasadi SAD Željko Stamatović, Milorad Šćepanović, ambasador u Ruskoj federaciji, Ivana Đukanović, generalni konzul u Frankfurtu, Dubravka Leković crnogorska predstavnica u NATO, i Ivan Ivanišević, ambasador u Francuskoj.

Oni će se, piše Portal Standard, ovih dana vratiti u diplomatska predstavništva Crne Gore, u zemlje u kojima su akreditovani.

Konsultacije nisu obavljene još sa ambasadorima: Milicom Pejanović, ambasadorkom pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Vujicom Lazovićem, ambasadorom u Sloveniji, Zoranom Jankovićem, ambasadorom Crne Gore u Indiji, Borom Vučinićem, ambasadorom u Hrvatskoj, i Vladom Beratovićem, ambasadorom u Velikoj Britaniji.

Prema nalogu Ministarstva vanjskih poslova dipolomatsko-konzularni predstavnici su pozvani još 18. januara i tada im je naloženo da kupe karte u jednom smjeru.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore opozvala je sedam crnogorskih ambasadora. – Sanju Vlahović, ambasadorku u Italiji, Veru Kuliš, ambasadorku u SR Njemačkoj, Miodraga Vlahovića, ambasadora pri Svetoj stolici, Tarzana Miloševića, ambasadora u Srbiji, Obrada Stanišića, ambasadora u Bosni i Hercegovini, Darka Pajovića, ambasadora u Kini, i ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić.

Foto: Zdravko Krivokapić/Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!